Jump to content

Romboló kifejezések

2021. 02. 16. 19:00

A szavaknak ereje van, azonban nemcsak építő, hanem romboló is. A szavakkal olykor nagyobbat lehet ütni, mint kézzel.

Az evés a test megtankolása a szükséges tápanyagokkal, hogy minden szervünk zavartalanul tudjon működni. Az egészség megőrzése érdekében az egészségtudatos tápanyagok bevitelére van szükség. Az evés azonban ennél jóval többet is jelenthet, mert alkalmakat is evéssel ünneplünk, vagyis az étkezés mindig különös fontosságú szerepet kap az életünkben. Azonban észre sem vesszük, de akár hobbiból is eszünk, vagy düh, stressz érzésekor. Lehetnek a környezetünkben azonban olyan személyek, akik egy ártalmatlannak tűnő megjegyzéssel nemhogy nem segítenek, de még ártanak is. Nemcsak az egyén magáról alkotott képét rombolhatja, hanem még nagyobb faláshoz vezethet. Van, amikor egy számunkra ártalmatlanul szánt megjegyzéssel csak rontunk.

 

Hú, mennyit fogytál!

Ezzel már a világ számára is nyilvánvalóvá válik, hogy valamikor jóval nagyobb súlyfelesleggel rendelkezett az illető, amelyet tapasztalni is rossz lehetett, de hallani még inkább. Pláne, ha ez a kijelentés többek előtt zajlik le. Persze lehet magára büszke az, aki sok feleslegtől szabadult meg, ugyanakkor az, akinek komoly diétával érte el a jelenlegi állapotot és szégyelli azt, ami egykor volt, akár sértésnek is veheti. Ha már mindenképp észre vettük a fogyást, akkor azt burkoltan is jelezni lehet, méghozzá csak annyit, hogy milyen csinos.

Legyen elég!

Az étkezés sarkalatos kérdés a fogyókúrázók számára. Nemcsak a mértékletességről van szó, hanem arról is, hogy milyen tápanyagokat vesznek magukhoz. Ha többen étkezünk együtt és köztünk van olyan, aki odafigyel magára, mert diétázik, fogyókúrázik, akkor a legnagyobb hiba, amit a lelkével tehetünk, ha többek előtt megszóljuk, hogy sokat esznek.

 

Úgy látom, hogy ízlett

Ugyancsak erős utalás arra, hogy sokat fogyaszt valaki az ételből. Ebben az értelemben azonban nem annak örülünk, hogy fogy az étel, vagyis egy visszajelzés arról, hogy finom, hanem az épp kilóival küszködő személy magára veheti, hogy túl sokat eszik.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)