Jump to content

Becsuktad a szíved? Mire vársz?

2021. 03. 05. 19:00

Ki ne vágyna szerelemre, boldogságra? Csakhogy nem elég erről álmodozni, azért tenni is kell.

A szerelmet kierőszakolni nem lehet és önmagában az arról való álmodozás sem hoz eredményt. Több együtthatónak kell egyszerre érvényesülni ahhoz, hogy egy igaz szerelem kialakuljon. Mindenképp szükséges hozzá két ember, akik egymásra találnak. A szerelem megtaláláshoz azonban még ez sem elegendő. Ahhoz kellően nyitottnak kell lennünk.

Olyan ez, mint amikor valójában jó kedvre, napfényre vágyunk az életünkben, de nem tárjuk ki az ablakot, a redőnyt leengedjük vagy a függönyöket elhúzzuk, hogy még véletlenül se férkőzhessen be a fény, a melegség, a frissesség és vele együtt a jó kedv. Attól még ábrándozunk róla, de mi magunk gátoljuk ezt meg. Ugyanez az elv érvényesülhet a szerelemben is.

Tárd ki a szíved!

Mondani könnyebb, mint megcsinálni. Az ember mögött már megannyi csalódás, szakítás, megcsalás, sértettség megbújhat, hogy a szív kinyitása csak újbóli támadási felületet adhat. Igen, egy ideig minden bizonnyal biztonságosnak érezzünk szívünk bezárt ablakát, ahová se fény, se szerelem nem szűrődhet be. Biztonságot adhat az újabb csalódástól, megmenthet a fájdalmaktól. Ennek az életmódnak a túlzott elszeparálódás lehet az eredménye. Aztán jöhet valami vagy valaki, aki szépen elkezdi megmozdítani a kis ablak kilincsét. Nehéz vele ugyan bánni, mert rég nem volt mozgatva, de nem lehetetlen küldetés. A titkos helyek pedig vonzóak, így van, aki nem hátrál meg és tovább próbálkozik. Ha pedig odabent, legmélyen még a félelem ellenére is megvan a vágy a szerelemre, előbb vagy utóbb engedni az a kilincs. A redőny fel, a függöny szét, a szív kitár.

Kissé félelmetes ugyan a szituáció, mert volt már ilyen és sérülés lett a vége, így félelemmel vegyülve tárjuk ki szívünk ablakát, de ha nagy a csábítás, leküzdjük a félelmünket. Kénytelenek vagyunk megadni magunkat az érzésnek, ha szeretnénk az életünket újból magasba emelni. Beláthatjuk azt is, hogy egy savanyúan bezárkózott ember számára már az is nagy szerencse, ha valaki ennek ellenére lehetőséget lát benne. Élni kell az eséllyel, mert különben saját mélységünkbe esünk. Nemcsak azért kell kinyílnunk, hogy miket megtaláljon a szerelem, hanem saját magunkban is meg kell találnunk az értéket, a szépséget ahhoz, hogy mások közeledését befogadhassuk, értékelhessük.

Azt az időt, amíg bezárkózva töltjük, ne önostorozással töltsük, hanem keressük meg önmagunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)