Jump to content

A barátság ereje

2021. 03. 28. 19:00

Elég csak a saját életünket számításba venni és a baráti kapcsolatainkra gondolni és rádöbbenünk, hogy egyes barátok jöttek-mentek az életünkben, felerősödtek kapcsolatok, vagy épp annyira elgyengült, hogy el is veszítettük egymást.

A barátok között is ráadásul lehet olyan különbség, hogy amelyek más fokozatot érnek el nálunk. Van, akivel jóban vagyunk, de egyáltalán nem járunk össze, mégis barátnak mondanánk, mert amikor összefutunk, találkozunk, nagyon jót beszélgetünk. Mégis megáll minden ezen a szinten.

Vannak barátok, akikkel akár a gyermekkorig nyúlik vissza a kapcsolat és habár mindenki éli a saját életét, de bármikor számíthatunk egymásra, rendszeresítettek a találkozások is. Aztán ott vannak azok a barátok, akikről azt hittük, hogy mindig az életünk része lesznek, de a valóság egészen más utat szánt mindenkinek és azóta nemcsak szétszéledtünk, de talán a kapcsolatot sem tartjuk már. És azokról az egykori barátokról se feledkezzünk meg, akik nemcsak kikoptak az életünkből, de akár az ellenségünkké váltak, vagy legalábbis orrolunk egymásra. Érezhetően többféle barátság van és ezt a legtöbb ember meg is éli.

A családi kötelék fontosságán kívül hatalmas értéket képvisel, ha megbízható, őszinte barátaink vannak. A boldog pillanatokban szívesen osztozik mindenki, de az igazi barát akkor is kitart mellettünk, ha baj van. A jó barátság kölcsönösséget feltételez. A koronavírus-járvány idején is szükségünk van a barátokra, de talán most még nehezebb a kapcsolattartás, mint eddig volt. A korlátozás időszaka sokakat arra a felismerésre késztetett, hogy értékeljék át élüket. Amíg még nem késő, hogy felelevenítsük azokat a kapcsolatainkat, amelyeket arra érdemesnek tartunk. Ez azt jelenti, hogy valóban kölcsönös kapcsolatról van szó, vagyis az adok és kapok elve működteti a barátságot. Az igazi barátságba nem fér el a hazugság, de az egymásról való pletykálás sem. A barátág ápolására időt és energiát kell fordítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)