Jump to content

Mivel magyarázod az életedet?

2021. 04. 14. 19:00

Változó világunkban az lenne a furcsa, ha mi magunk változatlanok maradnánk. Semmi jó sem sülne ki a számunkra, ez biztos. Az emberi fejlődés mindig a változásokhoz való alkalmazkodást jelenti.

Életünk forgatókönyvében lehetnek olyan fejezetek, amelyeket legszívesebben átlapoznánk mindenféle rossz érzés és bűntudat nélkül. Azonban megoldandó feladatokról, lelki tusákról van szó, amelyek bármennyire hihetetlen, de fejlesztenek és befolyásolják életünk további részét. Attól függ persze, hogy mit tudunk kihozni belőle, hogyan reagálunk az új helyzetekre.

Gyakran mondják az emberek, hogy a sorsra bízzák magukat. Időhúzás és kifogás, valamint legalább van mit okolni, ha a számításaink nem jól alakulnak. Valójában minden mondatunknak, minden cselekedetünknek hatása van további életünkre.

Külső tényezők befolyásolják haladásunkat, eredményeinket, a következő lépést, de a saját tetteink azok, amelyek meghatároznak minket. Bele lehet vonni és rá lehet fogni a sorsra, de a döntéseinket magunk hozzuk meg. Még akkor is, ha azon sokat vacillálunk, és tanácsokat kérünk, hogy könnyebben válaszunk a lehetséges lépések közül. Vagyis eljön annak az ideje, hogy végre felelősséget vállaljunk tetteinkért.

A boldogsághoz senki más nem szükséges rajtunk kívül. Gyakran kitűzött álmok megvalósításához, személyekhez, tárgyakhoz társítjuk a boldogságot. Ha elérjük a célunkat, bizonyára boldogság tölt el, de mi marad utána? Ha mástól reméljük a boldogságunkat, lehet, hogy csalódunk abban. Sokan rájöttek már arra, hogy az életünknek többet kell jelentenie, mint csupán tárgyak, eszközök és pénz felhalmozása. Ezeknek élményalapja hamar eltűnhet, vagyis amint megszerezzük. Az élmények, a közös és boldog pillanatok a családunkkal, a barátainkkal, a szerelmünkkel olyan pótolhatatlan emlékek, amelyek mindig velünk maradnak. Szükség van az élményekre, de ez mindenki számára mást jelent.

Mindenkinek vannak álmaik, de némelyik csak álom marad és makacsul ragaszkodni sem érdemes ahhoz, ha annyira a földtől elrugaszkodott. Azonban szegény az az ember, aki csak azért nem jutott el álmai megvalósításáig, mert azért egy lépést sem tett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)