Jump to content

Hol keresed a boldogságot?

2021. 05. 05. 19:00

Boldogság. Kulcsszó, amelyet hajtunk egész életünkben. Mindenkinek mást jelent a boldogság, de egy közös bennünk, arra törekszünk.

lényegében bármiben. Vágyunk arra és igyekszünk is a boldogság állapotát megélni, azonban ahogyan a nap sem süthet örökké, úgy esni sem eshet mindig. Hogy mire akarunk kilyukadni?

Nos arra, hogy a boldogság nem tart és nem is tarthat örökké. Ettől függetlenül hajtjuk. Ha nem sikerül hozzájutni a boldogságforrásunkhoz, akkor rögeszmésen keressük annak útját és módját. Ha sehogy sem megy, akkor önismereti, önsegítő könyvekben kutakodunk a megoldásért.

Boldogság, kinek mi?

Egy fogalom, amely azért megfoghatatlan, mert mindig változik. Nemcsak a kornak megfelelően, de egyénre nézve is mást jelenthet a boldogság. Míg van, aki számára a reggeli napfény is boldogságot okoz, másoknak ennyi nemhogy nem elég, de egészen nagyban gondolkodnak, és csak az okozhat örömöt.

Feneketlen kút

Sokan esnek bele abba a csapdába, hogy a boldogságot csakis nagyon nagy dolgokban akarják meglátni. Lássuk be, hogy egy nagyvolumenű cél elérése több apró mozzanatból áll és ezek az apró lépések igenis jelenthetnek nagyon nagyot és nagyon nagy boldogságot. Azonban ezt fel is kell fedezni, meg is kell látni. Ha nem így történik, akkor folyton kergetni fogjuk a boldogságot, mint egy tarka pillangót a réten.

Amint elérjük a kitűzött célt és boldogságot érzünk, úgy elégítjük ki a vágyainkat és újból ezt szeretnénk megtapasztalni. Vagyis szükség van egy újabb boldogságforrásra.

 

Neked mit jelent?

A boldogságunkat az adhatja meg, ha arra törekszünk, ami jó érzéssel tölt el minket. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ebben a törekvésben ne találkoznánk csalódással, sikertelenséggel, bánattal. Sose más örömét vegyük alapul, hanem nézzünk magunkba és belül keressük a boldogság gyökerét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)