Jump to content

Ha kicsi esküvő, akkor inkább férjhez sem mész?

2021. 05. 19. 19:00

Kislányok már egész korán ábrándozhatni kezdenek arról, hogy milyen lesz majd a felnőtt életük, milyen lesz az esküvőjük és van, akinél ez az ábrándozás addig meg is marad, amíg el nem jön az esküvő ideje.

A gyermekkori álmok megvalósítása hatalmas élmény. Ez lehet akár a kislányként megálmodott esküvő. Hosszú lehet az út, ami odáig elvezet, de ha egyszer megtörténik a lánykérés, akkor a nőkben bekapcsolódik egy gomb, amely megállíthatatlan folyamatokat indít el.

Az esküvő megszervezésének kisebb és nagyobb feladatait is általában a menyasszonyok vállalnak, és ezt a legtöbben szívesen teszik. Olyannyira, hogy másképp talán nem is tudnák azt elképzelni. Már csak azért sem, mert a gondolataikban ezt már jó néhányszor lejátszották, magukban át is éltek.

Az esküvőre életünk egyik meghatározó eseményére tekintünk. Férfiként és nőként is az igazi felnőtt élet, a családalapítás első igazi lépcsőfokát jelentheti, egyben elválás a szülőktől, a szülői háztál. Út a külön, felnőtt életbe. A nagy esemény jelentőségénél fogva sokan nem is tudják elképzelni a nagy napot nagy ünneplés nélkül, így a kis esküvő szóba sem kerülhet. A koronavírus-járványnak köszönhetően kisebb és nagyobb kitűzött esküvői dátumok is meghiúsultak azért, mert ragaszkodtak a párok a nagy vendéglétszámhoz. Talán az az általánosabb, hogy világraszóló eseményként szeretnék emlékeikbe vésni a házasulandók azt a napot, ezért az alapos megtervezést, szervezést igénylő feladat.

Nem mindenki gondolkodik nagyban

Lehet, hogy ők vannak kevesebben, de bizony nem minden nő – és pláne férfi – álma az, hogy az esküvő csakis száz fő meghívott vendégnél kezdődhet és akár több milliós költség vonzatú. Nem feltétlenül a pénz hiánya motiválhatja arra a házasulandókat, hogy a nagy helyett kicsi esküvőben gondolkodjanak, ugyanis a 20-30 vagy maximum 50 fős esküvő és lakodalom éppen olyan meghitt, gyönyörű és álomszerű lehet, ahogy azt a felek megálmodták. Megnyugtatunk mindenkit, hogy a kis létszámú esküvő is lehet nagyon szép és amúgy is a legfontosabb, hogy milyen az utána következő közös élet. Ugyanakkor hány helyről hallhattuk már azt, hogy a nagy csinnadrattát követően néhány éven belül felbontották a házasságot.

A Covid amúgy is sokakat kényszerített kis létszámmal az oltár elé. Akik számára a házasság intézménye volt fontosabb, mint maga a világraszóló lakodalom, azok megelégedtek azzal, amit a koronavírus-járvány idején lehetett. Ennek következtében szinte már divatossá is váltak a kis esküvők. Valljuk be őszintén. Egy ilyen házasságkötés talán még intimebb és meghittebb is lehet, mert csak és kizárólag azok veszik körül az összeházasodni kívánó párt, akiket ténylegesen szeretnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)