Jump to content

Használd ki a bók erejét!

2021. 05. 24. 19:00

Mindenki szereti, ha szép szavakat kap akár idegenektől, akár a családtagoktól. Ezek a bókok azonban akár zavarba is hozhatnak, vagy tűnhetnek hamisnak is.

Érezhette már mindenki, hogy a másoktól érkező szavak a lelket és a testet is képesek simogatni, ugyanakkor azzal bántani, rombolni legalább annyira lehetséges. A mai világban pedig a szólásszabadság és a nyíltság jogán sokan képesek elhamarkodottan és akár bántót is mondani.

Éppen ezért szükséges az, hogy akiket szeretünk, azok felé ki is fejezzük az érzelmeinket. Nemcsak fizikailag, hanem szavakban is. Mit csinálnak a szerelmesek kapcsolatuk legelején? Egymást becéző szavakkal illetik egymást. Az idő múlásával azonban ezek a bókok kikophatnak az életünkből.

Szép szavak és a többi

Az élet minden területén szükségünk van a bátorításra, a megerősítésre és az elismerésre. A szép szavak nemcsak az egot nyaldossák, de motiválnak is tettinkben. Bárkitől jól eshet egy igazi bók, és különösen fontos, hogy a szerelmes párok is méltassák egymást. A kezdeti hév után ugyanis hajlamosak vagyunk elhagyni ezt a szokást.

A nők szinte elvárásként tekintenek arra, hogy párjuk bókoljon neki egy szép ruhába bújáskor, az új frizura elkészültével, fogyás után, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez nemcsak a nőknek járó kiváltság. Fájdalmas tud lenni az az érzés, ha éppen a párunk nem mond számunkra szépeket. A dicséret, az elismerés mindkét nem számára olyan, mintha utántöltenénk az üzemanyagot, amelyet elégettünk. Ahhoz, hogy működőképes legyen egy kapcsolat és ne másnál keressük a bókokat, igenis szükséges elismerni azt, ha valamit jól csinált a párunk, ha valamiben jeleskedett.

A kapcsolatokat összetarthatja az őszinte és mély beszélgetések. Tudnunk kell arról, hogy hányadán állunk és az esetleges problémákra is így derülhet fény. Ugyanakkor a beszélgetések arra is lehetőséget adnak, hogy újból felfedezzük egymást, a közös utunkat. Nemcsak akkor van szükség a beszélgetésre, amikor gond van. Annak alapvető igényként kell jelentkeznie. A mindennapok rohanásában és egymásutániságában is észre kell vennünk, ha a párunk valamiben sikert ért el. Sőt, támogatnunk, dicsérnünk, segítenünk kell, ugyanakkor a bók fogadására is igény van. Ha pedig kapunk dicséretet, az igazi hatás érdekében helyén kell tudni kezelni. A bók hiánya mellett a bókok nem jó kezelése legalább olyan gond lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)