Jump to content

Mire vágyik a nő és mit ért belőle a férfi?

2021. 06. 28. 19:00

A férfiak és nők között nemcsak genetikai és külső megjelenésben egyértelmű különbségek mutatkoznak meg, de egészen máshogy látjuk a világot és sokszor félre is értjük a másikat.

A nőkre jellemző, hogy bolhából is képesek elefántot fabrikálni, és a szavakra nagyon nagy hangsúlyt fektetnek. Apropó hangsúly. Képesek olyan hanghordozást felfedezni, amelyet a szavak kimondója még véletlenül sem úgy gondolt, ahogy a nő. Azonban a férfiak is hajlamosak túlgondolni bizonyos dolgokat. Például azt, hogy a nők mire vágynak.

 

Mire vágyik egy nő?

Biztonságra. Csakhogy ez a biztonság nem egyenlő azzal az anyagi biztonsággal, amelyet egy jól menő vállalkozó teremt meg párjának, de annyira sokat dolgozik, hogy lényegi és tartalmas időt nem tud adni neki.

A biztonságot egy nő számára sokkal inkább az érzelmi biztonság adja meg. Az, ha tudja, hogy a férfi mindent megtenne érte jóban és rosszban is, cserében pedig hasonlóra számíthat a másik fél.

Az érzelmi biztonsághoz azonban annak kinyilvánítása kulcsfontosságú, hogy a férfi merje vállalni érzéseit, merje hangosan kimondani azt, hogy szereti. Nem csak levegőbe hangoztatott szavak legyenek ezek, hanem mindig, amikor csak teheti. Ismerjük azt a székely viccet, miszerint a székely házaspár ül a lócán a kis házuk előtt:

Feleség: Szeretsz-e még engem? Sosem mondod...
Férj: Egyszer megmondtam. Ha változás lesz, szólok.

Ebbe a hibába ne essen egy férfi sem. Igenis fontos, hogy a nő hallja, hogy a férfi szereti. Természetesen akkor jó ez, ha igaz is. A nő vágya az, hogy a férfi társként tekintsen rá, vagyis ossza meg vele minden gondolatát és baját.

Célzásokat ugyan tehet a nő arra vonatkozóan, hogy mi a vágya, de ha a férfi nem érti, vagy nem akarja érteni, akkor úgysem ér célba. A nő azonban vágyik arra, hogy néha meglepjék. Nem csak ékszer, drága autó és egyéb luxustermék okozhat meglepetést. Egy, a férfi által főzött meglepetés vacsora, egy közös koncertélmény, vagy csak egy igazán tartalmas és mélyreható beszélgetés legalább olyan meglepetésélménnyel szolgálhat, mint bármi más.

Tettekre van szükség és nem üres ígéretekre. Éppen ezért óvatosan kell bánni a rózsaszín ködös időszakban, amikor az érzelmek még a nagy magaslatokat járják. A felesleges és hiábavaló ígéreteket ideje mellőzni. Nem szükséges kacsalábon forgó közös otthon ígéretével kábítani. A nő egyedül is életképes, de olyan társra vágyik, akivel együtt még könnyebb az élet. Nem a bankkártyáját akarja kímélni, hanem azt közösen gyarapítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)