Jump to content

Nyugtasson meg a víz!

2021. 07. 09. 19:00

Nyár van és alig várjuk, hogy víz közelében lehessünk. Mindegy, hogy a víz természetes vizet jelent vagy kiépített, esetleg felfújható medence, de még a slagból engedett víz is jó szórakozást nyújthat.

A víz közelében jó lenne. Nem kötelezőszerű csak nyáron úszni, hiszen az uszodák pontosan arra vannak kitalálva, hogy bármikor igénybe vehessük a víz jótékony hatásait. Nyáron kötelező program a strandolás. Erre akkor is igény van, ha a családban nincs gyerkőc, de tény, hogy a gyerekek számára kimondottan nagy élményt ad a víz.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy természetes víz közelében él, van, akinek azért utazni kell, de megéri.

A víz közelsége nemcsak lehűlést, testmozgást ígér, hanem sokkal jobban érezzük magunkat. Már akkor is, ha csak leülünk a víz partjára, belelógatjuk a lábainkat és bambulunk. A víz segít az ellazulásban, a lélek megkönnyebbülésében. A benne való mozgás pedig a testünkre is jó hatással van.

Gondoljunk csak arra, hogy a természet milyen sokat ad hozzá az életünkhöz. Egy kellemes sétával visszanyerhetünk sok energiát, a hangulatunk jobbá válhat csupán azért, mert visszatalálunk a környezethez. A vízben olyan könnyedséget élhetünk meg, amelyet a tudósok csak kék elmének neveznek. Bebizonyították, hogy ha a víz közelében vagyunk, akkor kisebb mértékben van jelen az emberekben a szorongás. A kék ugyanis megnyugtatja az emberi elmét, lecsökkenti a pulzusszámot. A kék fényt ezután több helyen alkalmazni kezdték, amelynek köszönhetően még az öngyilkosságok számára is jótékony hatással volt.

Amikor tele van a szívünk, lelkünk fájdalommal, az agyunk negatív gondolatokkal, az egyik legjobb és természetes megoldás, hogy víz közelébe megyünk. Oldódik a bennünk rejlő feszültség, a rossz gondolatok kitisztulnak, elillannak, könnyebben relaxálunk, elengedve azokat a gondolatokat, amelyek sakkban tartanak és akár új megoldás születhetnek a problémáinkra nézve.

A víz közelében is lehet használni a telefont, de nem érdemes. Sokkal inkább koncentrálunk a víz csillogására, csobogására, hullámaira, és megszűnnek azok az ingerek, amelyet a hétköznapi életünkben tapasztalunk.

A kék elme állapotát alkalmazzák egyészségügyi intézményekben is. Egyáltalán nem véletlenszerű, ha egy magánrendelőben, fogászaton akvárium van kihelyezve a váróban, ugyanis jó hatással van a betegekre. Amíg várakoznak, gyakran akad meg a tekintetük a kis vízi élővilágon, amely lecsitítja a vérnyomást, a pulzust.

A víz látványán túl a víz csobogó hangja is nyugtató hatással van ránk. Ha nincs természetes víz a közelünkben, de lelkünk megnyugvásra vár, akkor interneten található relaxációs hang vízcsobogás, tenger morajlás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)