Jump to content

Mi következik a nagy nap után?

2021. 07. 21. 19:00

Nagyon sok kislány álmodozik a jövőről. Arról, hogy felnőttként majd milyen életet szeretne élni, de általában ezekben az álmokban az esküvő az egyik fő momentum.

Telnek-múlnak az évek és az álomból valóság lehet, ha rátalál az emberre a szerelem. Ha pedig két ember sorsa összefonódik, akkor az összeköltözés, az eljegyzés, majd a házasságkötés is felmerül. Ez utóbbi nemcsak nagy elhatározást kíván, de annál több szervezést is.

Ezt a szerepet általában nagy örömmel vállalják magukra a menyasszonyok. Egyes esetekben úgy is lehetne fogalmazni, hogy át nem adnák a szervezést senki másnak, hiszen ők tudják, hogy mit szeretnének. A menyasszonyok többsége konkrét tervvel áll elő, hogy mit szeretne megvalósítani és látni saját nagy napján. Ez sok szervezést, egyeztetést jelent. Nemcsak a helyszínt kell lefoglalni, hanem a zenekart, a dekorációt és még annyi minden mást is. Az egyik fő hangsúly a tökéletes menyasszonyi ruhán van. Anélkül nem lehet ideális az esküvő. Nagy teher esik le a menyasszonyok válláról, ha végre elmondhatják, hogy megtalálták a ruhájukat.

Ahogy közeledik a nagy nap, úgy tombol a feszültség az ifjú párban. Mindenki emlékezetes, élményekkel teli esküvőt és lakodalmat szeretne teremteni, hogy évek múlva is jó élmény legyen azt felidézni. A fotók és videók újra nézése sokat jelenthet mindenkinek, ezért egy jó fotósra, videósra bizonyára szükség van.

Mindez olyan emlékeket kavarhat fel, amely elérzékenyítheti az embert. Azonban nem is muszáj éveknek eltelnie ahhoz, hogy az érzelmek eluralkodjanak. Létezik ugyanis egy olyan állapot, amelyet több pár (főleg női tagja) megérez magán. Az esküvő után ugyanis eluralkodhat egy olyan állapot, amely lehangoltságot, kedvtelenséget vált ki. Már nevet is adtak a jelenségnek: esküvő utáni depresszió.

Azt tudjuk, hogy szülés utáni depresszió létezik. Amikor az édesanya világra hozza babáját és ahelyett, hogy szívét, lelkét boldogság járná át, ő ehelyett elveszíti életkedvét, érdeklődését és örömét is. Ebben az esetben is 9 hónapig készülődik a nő az anyaságra. Sok a vizsgálat, a tennivaló, és amikor megszületik a baba, akkor azt teherként éli meg a nő. Ugyanez a helyzet az esküvővel is. A nagy napot sok készülődés és szervezés előzi meg. A házasságkötés és az utána való jó hangulat erősíti a párban azt, hogy megérte ennyit fáradozni. Utána azonban vissza kell térni a hétköznapokba. Az olyan hétköznapokba, amikor már nem ad feladatot az esküvői szervezés, a tervezés, marad a régi, egykori élet, amely nincs fűszerezve ennyi tennivalóval. Ez az üres életmód, amelyet a nagy pörgés előzött meg, egyáltalán nem biztos, hogy jó hatással van a párra és akár a mézeshetekre is rányomhatja a bélyegét. Azt mindenki sejti, hogy a nagy nap után a szürkébb hétköznapok következnek, de azzal lehet szinten tartani a kellemes érzést, hogy boldogan él tovább a házaspár és az emlékeket közösen idézik fel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)