Jump to content

Gondolatalkotás pozitívan

2021. 08. 04. 19:00

Mi kell a boldogsághoz? Sokan ezt a tárgyakban, és azok megszerzésének élményében keresik. Ahhoz, hogy ezeket megvásárolhassák pénz szükséges, vagyis a pénz hozzásegíthet a boldogsághoz.

Az élet ennél jóval többrétű, ezt mindenki tapasztalja és tény ugyan, hogy ha van pénz, akkor vásárolhatunk. A minél több pénz pedig minél több vásárlást jelenthet, de biztos vagyok benne, hogy egy idő után már ebből is megárt. A boldogságélményt már nem biztos, hogy megadhatja csak a pénz.

A változatosság gyönyörködtet és szükségességét is érezzük annak időnként. Ki intenzívebben, ki kevésbé. Mert a változatosság ugyan gyönyörködtet, de némi bizonytalanságot, a biztonság elhagyását is jelenti.

Az életünk, jó, rossz, kellemes és kellemetlen állapotok váltakozása. A célunk természetesen az, hogy minél kevesebb baj és negatívum érjen. A napjainkból érdemes lenne a legjobbat kihozni, azonban sokan éppen csak a mindennapok túlélését célozzák meg. A túlélés pedig egy életforma, a fennmaradás minimuma, amikor elveszettnek érezzük magunkat és hajlamosak vagyunk nem meglátni magunk körül lehetőségeket, szépségeket.

Naponta történhetnek velünk, körülöttünk olyan vicces események, amelyek némileg kibillenthetnek az apátiánkból.  A legjobb az ilyen vicces kis jelenetekben, hogy bármikor fel tudjuk ezeket idézni és újraélni, így ismét hozzáadhatnak az életünkhöz némi pluszt.

Ezek olyan történések, amelyek valamikor a múltban megtörténtek, ugyanakkor a meg sem történtek is fel tudnak vidítani, vagy épp lelomboznak. Az emberi agy ugyanis képekből, hangokból állít össze gondolatokat mindezt megspékelve némi érzelemmel. Ám ez a gondolatalkotás úgy is működik, ha azt nem is éltük át, csak elképzeljük magunkban. Egy példával élve, amikor valaki nagyon felmérgel és te indulattól felfűtve eltervezed magadban, hogy az illető elé állsz és megmondod a magadét. Hallod a saját hangodat, a szavaidat, azt, hogy mit fogsz neki mondani, és hogy ő hogy fog arra reagálni. Ugyanakkor a gondolataid feltölthetnek energiával, pozitív érzelemmel és szinte felspannolva érzed magad olyantól, ami (még) meg sem történt.

Ha erre képes a képzeletünk, akkor rossz napokon is alkalmazhatjuk tudatosan ezt a gondolatalkotási módszert és a gondlat erejével a rosszból is megpróbálhatunk jobbat faragni a képek, hangok és érzelmek segítségével.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)