Jump to content

Ami nem öl meg… Te megerősödsz vagy elbuksz?

2021. 08. 20. 19:00

Ami nem öl meg, az megerősít. Ezt mondják, amikor a problémák elérnek és azokat meg kell oldanunk. És mi erősödünk nap, mint nap.

A legnagyobb tervezés ellenére is porszem kerülhet a gépezetbe és a jól megkonstruált elképzeléseinket a sort teljesen átírhatja. Ha valami nem az elképzeléseinknek megfelelően alakul, az csalódást okozhat. A csalódás mértéke természeten más-más szintű lehet, amelyek negatív érzelmeket okozhatnak, de ezek mind szükségesek a személyes fejlődésünkhöz.

Vannak vakmerő emberek, akik mások szerint keresik a bajt. Hajthatja őket dicsvágy, rang, pénz vagy egyszerűen csak a kíváncsiság, az biztos, hogy ők azok, akik olyanba is bele mernek, amit mások nemcsak nagyon átgondolnának, de valószínű visszakozót is fújnának.

A baj olykor azonban úgyis elér, hogy nem vagyunk túl vakmerők és meggondolatlanok. Még kisebb problémák is megboríthatnak minket érzelmileg, lelkileg, amelyből úgy látjuk, hogy nincs kiút.

Az pedig törvényszerű, hogy az idő múlik és egyedül a változás állandó, tehát az életünk is folyamatos változásban van. Az is bizonyos, hogy az életünkben a rossz időszak sem dekkol le, hacsak nem ragadunk le abban. A problémák megjelenése ugyanis motivációt és erőt is adhatnak, amelyben a fejlődés lehetősége éppen úgy rejlik, mint az, hogy teljesen maga alá nyomjon.

Az „ami nem ül meg, az megerősít” közhely létezése sokak tapasztalatát magába foglalja. Akármilyen unalmas, aki már megtapasztalta, hogy milyen a nagy problémából felállni, tudja, hogy az az időszak bármilyen nehéz is volt az életében, mégis hálás lehet azért, hogy azt megélhette, mert csak emiatt tart ott, ahol most. Ehhez azonban az szükséges, hogy a problémába ne fetrengjünk és sajnáljuk magunkat, hanem a megoldáson gondolkodjunk.

Kutatások is bizonyították, hogy a komoly traumák bizony személyiségformáló hatással bírnak. A legnagyobb nehézség ellenére is fejlődünk, erősödünk és másképp állunk a világ mindegyik történéséhez.

A problémák megtörhetnek, legyalázhatnak a porig, de ha erősek vagyunk és dúl bennünk az élet iránti vágy és szeretet, akkor bizony megerősödve állhatunk fel, ami jó hatással lesz az önbizalmunkra, ellenálóbbá válunk és mentálisan is megerősödhetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)