Jump to content

Te teszed magad beteggé?!

2021. 09. 13. 19:00

Azt mondják, hogy a betegségek java lelki eredetű és fejben dől el az is, hogy abból ki tudunk gyógyulni vagy sem. Te hiszed ezt?

Tudományosan bizonyították azt, hogy az elme rendkívül sok mindenre hatással van. Ha elképzeljük, hogy megbetegszünk, akkor az agyunkba ez a gondolat olyannyira beférkőzhet, hogy a képzeletből valóság válik. Ebből pedig arra is rádöbbenhetünk, hogy a pozitív hozzáállás, az optimizmus vagy akár a hit igazi gyógyszer lehet.

 

Van egy mondás, amely az étkezési szokásainkra vonatkozik, miszerint „Az vagy, amit megeszel.” Ez a gondolkodásban is érvényesülhet. Ha jóra gondolunk és koncentrálunk, akkor nagy eséllyel meg is valósulhat és a rossz esetében is igaz lehet ez. Nem varázslat és mágia ez. Arról van szó, hogy ha pozitívan igyekszünk nézni mindent, akkor annak megfelelően keressük a problémákra is a lehetséges megoldásokat. Mert bajok akkor is felmerülnek, ha amúgy optimistán szemléljük a világot. Egyszerűen arról van szó, hogy ha nem dőlünk depresszióba, hanem igyekszünk kilábalni a helyzetből. Csakhogy ez a negatív gondolkodásra is legalább ilyen érvényes lehet. Ha mindent feketének látunk, akkor a megoldásaink sem biztos, hogy előbbre visznek, megnyugtatnak.

Az élet forgatókönyve kiszámíthatatlan. A boldog életünkbe bármikor belepiszkíthat valami. Mondják, hogy az egészség óriási kincs és ezt csak az tudja igazán, aki ténylegesen megtapasztalta, hogy milyen szembesülni egy szörnyű diagnózissal. Az életben maradás még így is esélyes, és volt is arra számos példa, hogy a végstádiumú beteg változtatott gondolkodásmódján, amelynek köszönhetően a teste is a túlélést választotta.

Ahogy egy-egy betegség mögött lelki háttér is húzódhat, úgy a gyógyulásban is szerepe lehet a léleknek. A pozitív hozzáállás és gondolkodás nem az örök élet receptje, de emelni képes az életszínvonalunkon akkor, ha megértjük, hogy egy-egy történés vagy betegség miért jelent meg az életünkben. Amikor bajban vagyunk, át kell programozni az agyunkat és ahelyett, hogy a legrosszabb lehetőséget vetítjük magunk elé, inkább pontosan arról kell ábrándozni, hogy milyen lenne, ha az adott probléma a lehető legjobban sülne el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)