Jump to content

Ünnepnapok saját verzióban

2021. 09. 24. 19:00

Feladatok jönnek és mennek az életünkben, de megoldatlanul nem érdemes hagyni azokat, mert csak tetézzük a bajt. Ha azonban megoldottuk, akkor az igenis töltsön el jó érzéssel.

Majdcsak minden nap meg kell hoznunk kisebb vagy nagyobb jelentőségű döntéseket. Egy rossz döntés olyan hibává nőheti ki magát, amelyet éveken, vagy életünk végéig is megérezhetünk. Ugyanígy a jó döntések is hatással vannak a jövőnkre. Mégsem foglalkozunk sokat olyan nagy jelentőségű történésekkel, amelyek pozitívan befolyásolták a jövőnket. A megtörténteken túllendülünk és megyünk tovább. Az rendben van, hogy a rossz dolgokat igyekszünk elfelejteni, de attól azok is a tudatunkban vannak. Csakhogy a jó történésekről is képesek vagyunk elfeledkezni. Az életünkben azonban vannak olyan fontos állomások, ami mellett nem érdemes sem elmenni, sem elfelejteni. Azok olyan jelentős állomásai az életünknek, amelyek által fejlődtünk és talán az is hozzásegített ahhoz, ahol most vagyunk.

 

Mérföldkövek, amelyeket ünnepelni kellene

Önállósodás: az első saját otthonba – még ha albélretről is van szó – hatalmas áttörés annak a fiatalnak az életében, aki azelőtt otthon kényelemben, nyugalomban és biztonságban élt. Az önálló élet magával hozza a saját kötelezettségeket, feladatokat. Jegyezd meg azt a dátumot, amikor elhagytad a családi fészket. Te emlékszel arra a napra?

 

Barátság: természetesnek vesszük, hogy legjobb barátunk mindig és mindenben velünk van. De mióta is? Emlékezz csak vissza, hogy mikor és milyen körülmények között találkoztatok legelőször! Ezt a napot pedig meg is lehet közösen ünnepelni a barátoddal.

Első szerelem: habár a jelenlegi párkapcsolatod nem biztos, hogy a legelső is, és még biztosabb, hogy a jelenlegi párod nem szeret erről sokat beszélni, azért az első szerelem mégiscsak az első. Még ha magadban is ünnepelsz, de igenis emlékezz arra a napra.

Első randevú: ha most is boldog párkapcsolatban élsz, ünnepeljétek meg az első randevú dátumát minden évben. Idézzétek fel közösen, hogy milyen volt az a találkozó és azóta hová fejlődött mindez.

 

Új munkahely: álmai és vágyai mindenkinek vannak még a munka területén is. Ha sokat dolgoztál azért, hogy egy jobb helyre bekerülhess, amely meg is valósult, jegyezd és ünnepelt. Ez is bizonyítéka annak, hogy ha valamit nagyon szeretnél és teszel is érte, akkor az megtörténhet.

Felmondás: sokáig vacilláltál azon, hogyan tudj váltani, hogyan hagyd magad mögött azt a helyet, amely nem adott neked fejlődési lehetőséget és még a munkahelyi légkör is megkeserítette az életed? A felmondás valami újnak a kezdete, ezért azt a napot is érdemes felvenni a magánünnep listájára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)