Jump to content

Önsorsrontó vagy?

2021. 10. 07. 19:00

A sikerhez vezető út több tényezős, de egy biztos, ahhoz rád is szükség van. Van, hogy a siker kapujában vagy, de te magad vagy annak útjában.

Nehéz szembenézni a kudarccal, ugyanakkor az életünk része és ha ügyesen csináljuk, azt még az előnyünkre is fordíthatjuk. Van, hogy saját magunk szabotáljuk meg azt, hogy elérjük céljainkat. Belénk rögzülhetnek olyan szokások, amelyek egyáltalán nem segítik fejlődésünket. Ha az alább felsoroltak közül némelyik igaz rád, kedves olvasó, akkor bizony te szabotálod saját haladásodat. Nézzük melyek ezek!

 

Mindenki hibás csak te nem

Egy hiba, egy tévedés nagy változást eredményez az életünkben. Azonban, ha te nem vállalod fel, hogy vannak pillanatok, amikor ezért csak te vagy a felelős. Ha azt másra fogod, akkor hazudsz magadnak. Ezzel nemcsak áltatod magadat, de még tévútra is terelődsz. Ez bizonyára nem a fejlődésedet segítő hozzáállás.

A saját utadba állsz

Voltál már olyan helyzetben, hogy valami jó, valami egészen nagy siker kapujában ácsorogtál, de mégsem éred el azt? Miért történt? Azért, mert abban a pillanatban megijedtél, mégsem érezted jó döntésnek a váltást, a változtatást, hogy valamire igent mondj, hogy merj?

Nos, akkor bizony szabotáltad saját sikeredet.

Rossz beidegződés

Hozunk és tanulunk számos mintát, mechanizmust, amelyet alkalmazunk az életünkben. Azért, mert gyakran cselekszünk ezek szerint, az nem jelenti azt, hogy jól is csináljuk. Ha rendelkezel önismerettel és önkritikával, valamint kívülről is kaptál jelzést, hogy van, amire nem jól reagálsz, de attól továbbra sem tudsz szabadulni, hát ne csodálkozz.

 

A nyitottság mellőzése

Van, hogy annyira elhiszed, hogy neked van igazad, hogy minden, ami azzal ellenkezik, azt teljes mértékig elutasítod, tudomást sem veszel róla. Megint csak a fejlődésed, de a sikered útjába állsz. Az élethez sokkal nyitottabban és befogadóbban kell hozzáállni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)