Jump to content

Mi a terved netmentes napokra?

2021. 10. 12. 19:00

Szinte nem volt olyan, akit ne ért volna hirtelen a Facebook és az internet leállása. Persze nem mindenkinek jelenti az élete részét a net, de attól még sok mindenben szerepet játszik modern életünkben.

Te mit csináltál, amikor bármennyire aktívan simogattad a telefonodat, püfölted a laptopodat, de a Facebook csak nem működött. Ki- és bekapcsolás, újraindítás, a Facebook applikáció törlése, újratelepítése, abból ki- és belépés. Nagyjából ezt a repertoárt próbálgattuk mindannyian. Hiába. A probléma túlnőtt rajtunk.

Sokak esetében okozott ez komoly fejtörést és gondot, mások pedig mindezt tudomásul vették és bőven találtak maguknak más programot. Mit csináltak azok, akik nem pánikoltak az internet- és Facebook kimaradásra?

 

Közösen vacsora

Volt idő, amikor ez teljesen természetes volt. A reggeleket nem biztos, hogy együtt tudták tölteni a családok, így a vacsora volt az az alkalom, amikor lehetőség volt együtt étkezni és megbeszélni az aznapi történéseket. Az internetkiesés pontosan erre adott lehetőséget, hiszen a „vész” este ért utol minket.

Minőségi közös program

Lehet az beszélgetés, társasjáték, ami mindenki számára örömet jelenthet egy családban. A szerelmesek vagy az egymástól eltávolodó párok visszatalálhatnak egymáshoz és feldobhatják életüket.

Séta

Mozgásra sosincs késő. A netmentes napok beiktatásakor a mozgás is átveheti a szerepet. Nem kell csúcsokat meghódítani, de egy kellemes séta éppen ideális lehet. A napi feszültséget kimozoghatjuk magunkból, felfrissülhetünk és megmozgathatjuk akár a négylábú kedvencünket is.

Olvastak

Bármilyen meglepő, de a TV-n, de még az interneten túl is vannak lehetőségek a kellemes szórakozásra. A példamutatás pedig fontos lehet a gyerekek szempontjából. A bekuckózás és a közös olvasás kiváló lecsendesítő program, amely megmozgatja az agyat és a képzeletet.

 

Hobbi

Az élet akkor szép, ha nemcsak a kötelességeket teljesítjük, hanem tudunk olyan tevékenységnek hódolni, amelyet szeretünk. Találjuk meg, találjunk vissza a hobbinkhoz!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)