Jump to content

Csendes székben csendes hajvágás

2021. 11. 04. 19:00

Esztétikai igényünk fodrászhoz menni és a hajunk egészségének is jót tesz időnként felfrissíteni a frizurát. Sokak ezt akár heti rendszerességgel megteszik.

Ha szeretnénk is a frizuránkat újraéleszteni és ehhez a fodrászunk szakértő kezeire van szükség, van, hogy másra nem is vágyunk. A fodrászat ugyanis amolyan információs központnak is tekinthető. Az érkező vendégek mind beszámolhatnak életük mozzanatairól, a környék történéseiről vagy épp arról, amit hallottak. Arról nem is beszélve, hogy a fodrásznak is lehet véleménye, gondolata, amit nem tart magában.

A legtöbb esetben akkor is beszédbe elegyedünk a fodrásszal, ha épp csendre, nyugira és szép frizurára vágyunk. Ilyenkor alig várjuk, hogy beinduljon a hajszárító és a zaj miatt ne tudjuk beszélgetni. Ugyanakkor van, aki ezt amolyan plusz szolgáltatásként el is várja a szakembertől.

Sokan ugyanis nemcsak azért járnak fodrászatba, a kedvenc szakemberükhöz, mert annyira jól bánik az ollóval, hanem kölcsönös szimpátia alakul ki a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe velő között. A hó hangulat megadja azt, hogy a szépülni vágyó visszatér.

Csendes hajvágás

Volt már olyan, hogy felmerült benned az a kérdés, hogy a pénzedért miért kell a fodrászod folyamatos csacsogását hallanod, amikor arra neked semmi igényed? Egy brit fodrász felismerte azt, hogy bár sokan vágynak a beszélgetésre, számukra a szépülés mellett ez egy plusz kikapcsolódási mód, ugyanakkor vannak olyan vendégek, akik aznap vagy általában a nyugalmat keresik, legalább a fodrásznál. Ebben a fodrászatban bevezetésre került egy úgynevezett „csendes szék”. Az ezt igénybe vevő vendég akaratát figyelembe véve bánik vele a szakember. Megadja számára a szépülni vágyás lehetőségét és eszközeivel is ezen dolgozik, csakhogy csendben.

A vendégek némelyike szívesen él ezzel a lehetőséggel. A szék választásával a fodrász elfogadja a jelzést és ennek megfelelően foglalkozik vendégével. Nem azt jelenti, hogy némán történik mindez, hiszen az igényeket tisztázzák egymás között, csak aztán nincs felesleges fecsegés.

Idehaza nincs még olyan fodrászat, ahol csendes szék létezne, de egy figyelmes és empatikus fodrász megérzi, hogy mire vágyik a vendége. Ha a vendég nem beszél, vagy csak egyszavas mondatokkal válaszol, akkor ezt jelzésként értelmezi és nem erőlteti rá a beszélgetést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)