Jump to content

A fejlődés jó, de hosszú az út

2022. 01. 22. 19:00

A fejlődés sokkal több annál, mintsem csak a testet érintő változások. Fejlődik az értelem, az érzelem, a viselkedés is.

Sőt a szívünk is fejlődik. Mondhatnánk, hogy acélosodik, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy ami nem öl meg, az megerősít. A világ változik és vele együtt minden más is. Bizony, te is. Minél többet tapasztalsz a világból, annál nagyobb gyakorlatra teszel szert és ez talán arra is felhatalmaz, hogy kevésbé ijedj meg idegen helyzetekben. Egyre érettebben és megfontoltabban reagálsz. Jó jel, érik a szíved.

 

Ezt onnan tudhatod, hogy…

… felismered az emberek igazi arcát. Lehet, hogy a legszebbet igyekszik mutatni, de te jól tudod, hogy tökéletes és mindig, minden helyzetben tökéletesen viselkedő ember nincs. Sejted, hogy az állandó cukiskodás mögött bűzlik valami. Ne ítéled el mégsem, egyszerűen csak azt fedezed fel, hogy valamit így akar palástolni. Ugyanakkor a mindig morcos és mogorva testében ott lehet a hatalmas szív, ami talán már jó ideje bezárt.

… már nem játszod meg az érzéseidet. Azt adod magadból, ami épp van, mindezt a lehető legkulturáltabb módon tudod megtenni. Tudsz bánni magaddal és az érzéseiddel.

… nincs megalkuvás. Kitűztél magadnak egy célt, és ha vannak is nehezítő tényezők, akkor is igyekszel elérni. A mérce magas és nem vagy hajlandó alább adni abból. Addig mész, amíg találsz olyat, ami/aki megugorja mindezt. Már nem másnak akarsz megfelelni, hanem saját magadnak és ez még nagyobb motiváció számodra.

… ha meg is hallgatsz másokat, sokkal fontosabbnak tartod a megérzéseidet, azt, amit a szíved diktál, eszed javasol. Megtanultad, hogy nem indulatból cselekszel, hanem hagysz időt arra, hogy rendezd a gondolataidat.

… elfogadod, hogy mások máshogyan látják a világot, de nem fecsérelsz arra se időt, se energiát, hogy meggyőzd őket a te igazadról. Meghallgatod a véleményeket, de a saját értékrended alapján cselekszel még akkor is, ha lehet, hogy bukás a vége.

… már nem félsz a kudarctól, a változástól, mert tudod, hogy az egy tanító jellegű lecke, amely azt tanítja meg neked, amire még szükséged van.

… azt is tudod, hogy a világvégét nem az jelenti, ha megbántanak, megcsalnak. Persze, nagyon rossz átélni, de tudod, hogy szükséged volt erre a szemeid kinyitása érdekében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)