Jump to content

Ne másra fogd, ha te magad vagy a gond

2022. 04. 15. 19:00

Ha hiszel a gondolat teremtő erejében, akkor miért mérgezed saját magad negatív gondolatokkal?

Amit látunk másokból, az nem mindig az a valóság, amelyet ténylegesen megélnek. A látszat ugyanis néha csal. Vannak, akik problémáik ellenére is igyekeznek erőt, energiát és boldogságot sugározni magukból. Előfordul, hogy mindez csak egy álca, de lehet ez pozitív hozzáállás eredménye is. Mások pedig olyanon is problémáznak, amin nem kellene és igazán jelentéktelen.

Az, ami a fejünkben zajlik, nagyban befolyásolja életünket is. Nem kell ahhoz semmilyen gond, ami megkeseríti az életünket, ha mi magunk tesszük ezt. Az önbántás megnehezíti az életünket. De hogy mit jelent ez a valóságban?

Nem a jelenben vagyunk

A múlt sérelmeinek felhánytorgatása, a meg nem oldott gondok mindig felszínre fognak kerülni és megkeserítik az életünket. Az a jövő, amit magunkban idealizálunk pedig még elérhetetlen, ami ugyancsak frusztráló. Ezekre gondolni olyan hiba, amely elterelik arról a figyelmet, amelyet itt és most kellene megélni.

Alulértékelés

Teljesítményorientált és a külsőségek világában nehéz megtalálni önmagunkat a világban. Éppen emiatt van, hogy sokan nem olyannak látják magukat, mint amilyenek ténylegesen, hanem egy ideálhoz viszonyítva tekintenek magukra. Nem másoknak kell tetszenünk és tetszelegnünk, hanem magunknak. Egészen addig, amíg saját magunkkal nem békülünk ki, mással sem fogunk.

Hasonlítgatás

Mindenki egyedi és utánozhatatlan, éppen ezért felesleges azzal mérgezni magunkat, hogy másokhoz hasonlítgatjuk magunkat.

 

Lemondás

Szabályok mentén élünk, de van, amiben az egyes életutak eltérhetnek a normától. Ha ezt tapasztaljuk saját életünkben (nincs kapcsolat, házasság, gyerek stb.), akkor ez frusztrációként telepszik ránk és csak bántjuk magunkat ahelyett, hogy cselekednénk.

 

Halogatás

Fiatalon azt gondoljuk, hogy mindenre ráérünk, mert annyi időnk van még. Bizonyos teendőket tologatunk magunk előtt, mert még nem érezzük ideálisnak. Csak nehogy késő legyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)