Jump to content

Hogyan csinálják, akik mindig feltalálják magukat?

2022. 05. 12. 19:00

A tapasztalat és a gyakorlat kellően megacéloz. A nehézségekre érdemes úgy tekinteni, mint megoldandó feladatokra és ne úgy, mint téged sújtó átokra.

Vannak, akik bármilyen apró bajukkal másokat igyekeznek mozgósítani annak megoldása érdekében, mások ezzel szemben keményen küzdenek és nem torpannak meg, képesek a fejlődésre. Ez utóbbi csoportra szokták azt mondani, hogy a jég hátán is megélne. Vagyis aki nem fél az újtól és szembeszáll a problémákkal, nemcsak hatalmas tapasztalatokra tesz szert, de élelmesebbé és keményebbé is válik.

Mi jellemző még azokra, akik a legnehezebb körülmények között sem adják fel és feltalálják magukat?

Nem várnak másra

Nem makacsságból, de igyekeznek megoldani saját maguk a gondjukat. Ugyanakkor az is egy erősség, ha érezvén, hogy a feladat túlnőtt rajtuk, mégis mernek segítséget kérni. Mégis a lehetetlennek tűnő helyzetekben is elsődleges céljuk, hogy maguk találjanak megoldást a problémára.

Középpontban a megoldás

Nem siránkoznak és nem okolnak mindenkit azért, mert probléma adódott. Nem érzik magukat elátkozva csak azért, mert ez életük nehézségekbe ütközött. A baj adott. Azon agyalnak, hogyan oldják meg a problémát.

Nem adják fel

A legnagyobb igyekezettel sem lehetséges minden bajra azonnal gyógyírt találni. Könnyen lehet, hogy többszöri vagy hosszas próbálkozás ellenére sem oldódik meg a gond. A kudarc megtapasztalása is tanít és erősít. Egy biztos, hogy nem adják fel.

Gyorsaság

Olykor azon múlik minden, hogy időben felismerjük-e a problémát és arra milyen gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni. Aki minden körülmények között feltalálja magát, az gyorsan tud jó döntéseket hozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)