Jump to content

Egyedül nem buli? Honnan tudod, ha ki sem próbálod?

2022. 06. 25. 19:00

Itt a nyár, a nyaralás, a fesztiválozás ideje, de te némi öröm mellett inkább azon agyalsz, hogyan fogod túlélni ezt az időszakot egyedül?

Szinte megsajdul a szíved egy kapcsolatért (legyen az akármilyen)? Talán még egy olyanba is belemennél, amely nem mozgatja meg se a fantáziádat, se a szívedet, a lelkedet pedig meg sem közelíti?

Sóvárogsz azért, hogy valakivel kéz a kézben romantikázhass a nyári éjszakában. Hogy az ebben az időszakban megrendezésre kerülő alkalmakra, amelyekre meghívást kaptál, valaki oldalán jelenhess meg?

Egyedül nem olyan buli egy rendezvényen sem részt venni. Bármilyen jónak ígérkezik a hangulat és bármennyi alkoholos ital a rendelkezésre áll, ezek mit sem érnek, ha az embernek egyedül kell ezeket élvezni. Sőt, így nem is élvezetes. Ha te is az a fajta vagy, aki várakozás közben is úgy érzi, hogy mindenki téged figyel, akkor az egyedüli nyaralás és kimozdulás gondolata inkább riasztó.

Mit csinálunk, ha várakoznunk kell valahol? Jószerivel ma már mindenkinél található telefon. Vagy azt kezdjük el azonnal babrálni, vagy ha szerencsénk van, akkor találunk akár ismerős, akár idegen személyében olyat, akivel beszélgetésbe lehet elegyedni. Az ilyen helyzetek olykor megtalálnak minket, hiszen el kell intézni fontos ügyeinket, várni szükséges az orvosnál, a kasszánál és még sorolhatnánk. Egy nyaralás, fesztiválozás nem kötelező, hanem döntés kérdése. Azonban egyedül senki nem szívesen indul útnak, mert jó a társaság, a gondolatok és az élmények megosztása. Sőt a másik személy reakciói hatással lehetnek a miénkre és fordítva is. Ráadásul egyedül védtelennek érzzük magunkat. Ez főleg a hölgyekre értendő. Egy egyedül megjelenő személy esetében az feltételezhető, hogy nincs kapcsolatban, vagyis magányos.

Mindezek olyan félelmek, amelyeket magunkban generálunk arról, hogy mások hogyan ítélnek meg bennünket.

Arra biztatunk mindenkit, ha van egy kiváló program, amelyen mindenképp részt szeretnénk venni, de senki sem ér rá velünk elmenni, akkor egyedül kell ezt megtenni. Tegyük le azokat a gondolatokat, hogy így élvezhetetlenné válik minden és hogy mások megítélés rossz lesz rólunk.

Behúzódhatunk a csigaházba és otthonunk „rabságában” tölthetjük a nyarat, de dönthetünk úgy is, hogy kimozdulunk, ha vannak csábító programok. Lehet, hogy a szerelem, a barátság is így talál ránk és csomó élményt gyűjthetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)