Jump to content

Mit látsz az emberekben? És körülöttük?

2022. 11. 25. 19:00

A legtöbb ember azt hiszi el, amit lát. Azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek, és ezt őseink nagyon jól tudták, érezték, látták.

A mai embert jóval több inger éri, mint századokkal ezelőtt. Ez nemcsak azt jelenti, hogy több mindent tudunk és ismerünk a világról, magunkról, de egyben el is tereli a figyelmünket – sőt módosítja a látásmódunkat – olyanról, amelyet lehet, hogy észrevennénk, ha nem lenne ennyi zavaró tényező.

Az ősi kultúrákban istenekhez imádkoztak, áldoztak nekik és a gyógyítás is egészen más formát öltött. Mivel sokkal letisztultabb volt az életük, azaz nem hatott rájuk ennyi minden, a világot és egymást is egészen máshogyan érzékelték. Elmondható, hogy sokkal inkább együtt tudtak élni a természettel, annak változásaihoz maguk is igazodtak. Nemcsak a környezetüket látták másképp. Jobban működhettek az érzékszerveik. A hallásnak, a látásnak különösen nagy jelentősége lehetett az életben maradás miatt. Vagy ők lettek a préda, vagy elejtették a zsákmányt, amely egyben a megélhetésüket is jelentette az őskorban.

Az, hogy egymást is másképp látták, nem azt jelenti, hogy olyat is láthattak, amit mi szabad szemmel nem. Habár a technika már arra is lehetőséget ad, hogy láthatóvá tegyen olyat, amelyet amúgy nem érzékelünk. Az aura is ilyen.

Már a középkori művészetben is megjelenik az a színes árny, amely az embert körülveszi, de azt nem látjuk. Az indiai kultúrában istenségeket szinte burokba fogó, vagy a szentek glóriájaként tündöklő aura már megjelenítésre került, de a keleti gyógyászatban fontos szerepe volt és van annak, hogy az aura milyen színű, nagyságú.

Az aura nem más, mint egy burok, egy olyan energiamező, amely szervezetünk lenyomataként vibrál (vagy nem) körülöttünk. Még ennél is több, ugyanis vizsgálatával megállapítható, hogy milyen a lelki állapotunk, az érzelmeink a helyén vannak-e vagy sem.

Ma már láthatóvá lehet tenni ezt az energiamezőt. Először 1939-ben volt erre példa. Igaz, hogy akkor még csak egy egészen másra irányuló vizsgálat során tapasztalta egy orosz orvos, hogy valami világít a betege körül, és annyira nem hagyta nyugodni ez a jelenség, hogy jobban elkezdte vizsgálni, majd láthatóvá is tette. Ennek köszönhetően ma már fényképet is készíthetnek, hogy milyen állapotú energiamező vesz körül, amelyből utalni lehet egészségünkre.

Maga az aura egy olyan hétrétegű mező, amely számot ad a fizikai, a mentális és a lelki egészségünkről is. A gyerekek képesek érzékelni ezt a mezőt, hiszen ők még olyan tiszták. Tudtad, hogy akár te magad is képessé válhatsz némi tréningezés után arra, hogy lásd mások auráját?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)