Jump to content

Lehetsz te is valaki angyala

2022. 12. 19. 18:00

Talán már téged is elkapott a karácsonyi hangulat fogaskereke és magával rántott, amelyből nem tud kirángatni még az sem, hogy dolgozni, tanulni kell.

Napok múlva ünnepelhetjük a szeretet ünnepét és ebben az időszakban nemcsak szentimentálisabbá válnak az emberek, de a szívüket sokkal jobban kitárják és adományozásra szánják magukat. Nem, mintha az év bármelyik másik szakaszában nem lehetne mindezt megtenni, mégis a karácsony az, ami leginkább az adakozásról, adományozásról szól. Lehet az a szegény gyerekek megsegítése, a hajléktalanok élelemmel, meleg ruhával való ellátása, egyedül élő idős személyek megsegítése vagy a menhelyek pénzzel vagy tárgyi adománnyal való ellátása. Mégis vannak, akik kétkedve fognak bele az adományozásba, mert attól tartanak, hogy az az összeg vagy adomány, amelyet ők szánnak, nem oda fog kerülni, aki bajban van.

Mindegy, hogy milyen intézményt vagy kit szeretnénk támogatni. A lényeg a segítségről és még inkább a bennünk lévő szeretetről szól. Ha adunk, akkor azt tegyük tiszta szívvel. Nem bízunk abban, hogy a segítségünk oda ér el, ahol arra szükség van?

Nem bízol semmilyen segítő szervezet adományozásában? Nos, minden településen van segítségre szoruló család, ahol sok az éhes száj, vagy épp nincsenek sokan, mégis hatalmas hátrányban vannak. Pénz, tartós élelmiszer, tüzelő, ruhaneműk, háztartási gépek, tartozás kiegyenlítése: bármi hatalmas segítséget jelent egy olyan családnak, akik önerőből nem képesek utol érni magukat. Keress a közeledben olyat, aki megérdemli, hogy segítsenek. Keress egy családot és legyél te a karácsonyi angyaluk.

Nagy nehézséget okozhat a téli időszak az egyedül élő idősök számára. A tüzelő beszerzése, annak előkészítése, a boltba járás egészségügyi állapota miatt, az anyagi szűkösség mind olyan probléma, amellyel a magányos öregek nap, mint nap megküzdenek. Csak gondold át, hogy az utcádban, vagy a környékeden van-e olyan idős személy, aki segítségre szorul? Keresd fel és ajánld fel a segítségedet. Ha visszautasít, akkor bizonyosodj meg arról, hogy el tudja magát látni vagy van más segítsége. Keress másik személyt, mert biztos lesz olyan, aki örülni fog a segítségnek és a társaságodnak is. Sok egyedül élő esetében maga a társaság, a beszélgetés felér a segítségnyújtással.

Állatbarátként is sokat tehetsz. Ha nem tudsz örökbe fogadni kutyát vagy macskát, attól még pénzzel támogathatod a menhelyet a településeden. Nem muszáj pénzt adni, a takarmánynak, szalmának, kutyaólnak, önkéntes segítségednek legalább annyira tudnak örülni és nagyon hasznos.

Egy a lényeg! Ne azért adományozz, segíts, mert az divat és ne várj érte semmit. Lehet, hogy nem köszönik meg (de a legtöbbször igen). Azért adj, mert sok benned a szeretet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)