Jump to content

Miért vagy miért nem álmodunk az elhunyt szerettünkkel?

2022. 12. 21. 19:00

Az élet velejárója a halál, ám elfogadni azt, hogy az a valaki, akit nagyon szeretünk, fizikai valójában megszűnik létezni, nos, talán az egyik legnehezebb feladatunk.

A gyász folyamatát meg kell élnünk. Ki munkába temetkezve, mások majdcsak önkívületi állapotban, depresszióba süllyedve élik a szerettük nélküli mindennapokat. Márpedig túl kell élnünk, ha nem akarunk abba mi is belehalni. Nemcsak a haláleset után nem hisszük el, hogy már nincs velünk, hanem évek múlva is elgondolkodtat ez. Azt mondják, hogy az nem hal meg igazán, akire emlékeznek. Az emlékeken kívül pedig az álmok is segíthetnek, hogy valamilyen formában újra láthassuk a szeretett személyt.

Emlékszem, hogy mennyire nem találtam a helyemet anyukám halála után. Igazából azt sem tudom, hogyan éltem túl, hiszen ő volt nekem a minden. Mégis itt vagyok. A kapcsolatunk bensőséges – ahogyan én szoktam mondani: földöntúli – volt, így azt vártam, hogy álmaimban is számtalanszor meg fog jelenni. Ez nem így történt. Hónapok múlva is csak úgy tűnt fel az álmomban, hogy nagyon morcos volt, vagyis egyáltalán nem azt mutatta magából, mint ami valójában ő volt. Arra gondoltam, hogy talán azért álmodhattam ilyet, mert ő már a túlvilágon volt, vele minden rendben van és én visszarángattam.

Egy médium úgy fogalmazott arról, ha az álmainkban egy elhunyt szerettünk jelenik meg, hogy üzenni szeretne nekünk. Azt szeretnék így a tudomásunkra adni, hogy jó helyen vannak és nyugodjunk meg. Leginkább akkor álmodunk a szeretteinkkel, ha a gyásznak már abban a fázisában tartunk, amikor már a fájdalmat feldolgoztuk, elfogadtuk a megváltoztathatatlant. Az elhunytak pedig arról biztosítanak, hogy velük is minden rendben van, éljük tovább az életüket.

Ha mindennek hiszünk, akkor elfogadható a magyarázat, hogy anyukám miért volt morcos. Mindenáron látni akartam, pedig ő tudta, hogy mindketten az utunkon vagyunk. Azóta persze többször is megjelent. Volt, hogy csak a hangját hallottam, volt, hogy meg sem szólalt, az arcát sem láttam, mégis tudtam, hogy ő az. Ezek az álmok nem felkavarnak, hanem megnyugtatnak. Nemcsak azért, mert a tudatomban van a szerettem, hanem úgy érzem, hogy jelez számomra: minden rendben van.

Aztán az is eszembe jutott, hogy amikor morcos volt az álomban, akkor vajon nem figyelmeztetni akart-e valamiért? A médiumok ugyanis azt mondják, hogy egy másik lehetséges ok a velük való álmodás kapcsán az, hogy így szeretnének nekünk jelezni. Azt is jelzik, hogy ők is gondolnak ránk, valamint ilyenformán a támogatásukat, segítségüket is kifejezik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)