Jump to content

Lelki kötődéseink melyikében vagy?

2022. 12. 27. 19:00

A szerelem az a vágyott és különleges érzés, amelyet örökké szeretnénk tapasztalni, ha egyszer megérintett. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy ez örökké így maradhat.

Akik már megégették magukat a szerelemben, azok óvva intenek a nagy érzelmektől, de valójában mégiscsak ezt keressük. A langyos párkapcsolatnál a semmi is jobb. Sőt egyedül is jobb lenni, mint egy afféle semmilyen kapcsolatban.

Ha egyszer úgy isten igazán megérint a szerelem és az viszonzott, akkor elhisszük, hogy ez örökké fog tartani és van valami földön túli ebben. Azaz nemcsak itt a földi életünkben létező ez a kapcsolat, hanem talán az előzőekben és a következőkben is kötődésünk lesz egymáshoz. Vagyis annyira különleges kapcsolódásnak érezzük azt a személyt, akibe szerelmesek vagyunk, hogy a puszta szerelemnél is nagyobb titulust szeretnénk adni. Gyakran emlegetik ilyen erős érzelmek megélésekor, hogy ez karmikus szerelem, vagy ő a lelki társ. Mit is jelentenek ezek az ezotériában?

Szerelem nélkül is lehet jól együttműködő kapcsolatban élni. Sok nagy szerelem szelídül efféle barátsággá és persze olyan házasságok is léteznek, ahol eleve így indult a kapcsolat. Valahogy úgy hozta a sors, hogy nem tudták vagy elfogadták, hogy mindez nem szerelem. Mindenesetre jól együtt tudnak működni, ám eljöhet az az idő, hogy ez már nem elég. Az ilyenfajta kötődés szélsőségektől mentes, kompromisszumos együttélés. Sokan így élik le az életüket és megelégednek azzal, mások pedig csak addig viselik ezt, amíg nem robban be az életükbe a mindent elsöprő szerelem és megtapasztalják, hogy van másmilyen élet is.

Az embereket nemcsak a heves érzelmek, a szexualitás köteti össze. Bizonyos élethelyzetek, egyforma gondolkodás is egymás mellé terelheti őket. Éppen ez lehet, amely összehozza és egymás mellett tartja őket, de nincs garancia arra, hogy ez hosszú távon is működik. Segítik és támogatják egymást, amikor arra a legnagyobb szükségük van, majd megerősödve már nem biztos, hogy ugyanazt látják egymásban. Őket nevezik sorstársnak.

Amire nagyon sokan vágynak, az olyan szerelmi kapcsolat, amelyben a lelkek találkozása mintha előre elrendelt lett volna. A lelki társ azonban nem feltétlenül jár együtt a szerelem érzésével is. Akár barátként is kapcsolódhatnak egymáshoz, de persze akkor igazán átütő, ha férfi és nő között, a lélektársi kapcsolódás mellett még a szerelem is társul hozzá.

Ugyancsak nem garantált a hosszú kapcsolat olyan személyek között, akik addig maradnak egymás mellett, amíg megtanulják azt, ami miatt találkoztak egymással. Mintha pusztán azért alkotnának egy párt, hogy tanuljanak. Miután a leckét „felmondták”, azt az életben, de máshol és más mellett kamatoztatják tovább. Ezek a tanító jellegű karmikus kapcsolatok.

Amire mindannyian vágyunk, az az a szerelem, amely elsöprő erejű, viszonzott és tartós, mert nemcsak az érzelmek tartják össze, hanem a lelkek is összekapcsolódtak, nem mellesleg szellemileg is egymáshoz illő személyek találkoznak össze. Igaz lehet az ilyen kapcsolódásra, hogy sok megpróbáltatás után kapják egymást. Mintha meg kellett volna élnük sok rosszat azért, hogy jutalmul egymásra találjanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)