Jump to content

Így legyél szimpatikusabb mások számára!

2023. 04. 05. 19:00

Ki ne szeretné magát a legjobb színben feltüntetni mások előtt? Persze, tudjuk, hogy nagyon sokan csak maguknak szeretnének megfelelni, de még mindig sokan vagyunk, akiknek számít, hogy a külvilág jó véleménnyel legyen.

Ha te sem teszel magasról arra, hogy ki hogyan tekint rád, akkor arra figyelj, hogy hogyan viselkedsz. Persze, vannak jobb és rosszabb napjaink. Nem várhatod el magadtól, hogy mindig a tudatosság legtetejét hozd, de ha már a tudatosságnál tartunk, akkor figyelj olyan néhány olyan dologra, amely segíthet abban, hogy mások, akár idegenek számára szimpatikus legyen.

 

Nem kell vicc, hogy mosolyogjanak

Minden társaságban van egy mókamester. Neked nem kell annak lenned ahhoz, hogy másokat mosolyra csábíts. Sőt, még csak meg sem kell szólalnod. Ha azonban kedves, előzékeny vagy és mellé még egy természetes mosolyt is elejtesz, akkor jó benyomást kelthetsz idegenekben.

Kiváló hallgatóság

Veled is előfordult már, hogy idegenekkel kerültél egy közegbe és a közösen töltött idő során valamiféle bizalom kezdett kialakulni egy személlyel, aki megosztott magáról néhány információt? Ugyanezt a hozzád közelállók is megteszik, de csak akkor, ha figyelmesen meghallgatod őket. Ez egy olyan kedves tulajdonság, amelyre a felgyorsult világunkban nagy szükség lenne, ám sokszor elmegyünk egymás mellett mindenféle meghallgatás nélkül.

Nem negédes, de kedves

Ismerek olyat, aki mindig és minden áron dicsérgeti a közelében lévő embereket, hol a ruhájukat, hol a külsejüket illetően. Sok! Ám, ha valakin tényleg meglátsz valami szépséget és pontosan helyénvalónak ítéled, hogy azt szóvá tedd (akkor is, ha idegen), akkor mondd ki nyugodtan. Ha addig semlegesen tekintett rád, attól fogva bizonyára olyan kellemes érzést váltasz ki belőle, amely elkísérheti akár egész nap. Vagy ki tudja, akár egy életen át.

 

Ez igen!

Bárhol vagy, történhet olyan, amelyen elcsodálkozhatsz, hogy milyen nagy teljesítmény. A munkahelyen mindez igazán kiütközhet. Vagyis, ha a környezetedben valaki jót csinál és az neked tetszik, akkor ne hagyd szó nélkül. Ezzel nemcsak jó benyomást keltesz, de az illető lelkét is megsimogatod.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)