Jump to content

8 okunk van, hogy várjuk a februárt

2024. 01. 21. 19:00

Még javában tart a tél és annak minden előnyét, hátrányát is megtapasztalhatjuk, de közelítünk egy jóhoz: a februárhoz. Miért jó ez a hónap?

A januárt sokan nem szeretik, mert az ünnepi sorozatot ezzel a hónappal lezárjuk és kénytelenek vagyunk visszarázódni a mindennapokba. Ráadásul a szokottnál is hosszabbnak éljük meg. Amire nagyon vágyunk, az a napfény és február. Ez utóbbi a nyakunkban van és mi ennek örülünk. Hogy miért?

10 ok, amiért szeretjük a februárt

Rövid hónap: február a legrövidebb hónap az évben, emiatt gyorsabban is eltelik. A hosszú téli hónapok után frissítő.

Valentin-nap: február 14-én ünnepeljük a szerelem napját. Nemcsak a szerelmesek figyelhetnek oda egymásra, hiszen ez a nap szól a szeretetről és a barátságról is. Apró figyelmességgel szeretteink kedvébe járhatunk.

Téli sportok: akár idehaza is találhatunk havas helyeket, de a téli sportolásra alkalmas területeket a szomszédos országokban is felfedezhetünk, így remek szórakozás és kikapcsolódásnak bizonyul.

Forró italok: még mindig létjogosultsága lehet a forralt bornak, a forró csokinak, a teának, kávénak. Még kiválóbb, ha  ehhez remek társaság is tartozik.

Kreativitás és pihenés: még tart a bekuckózós időszak. Egy ideje már hosszabbodnak a nappalok, de ezt még alig lehet érzékelni, így a benti programokkal kell szórakoztatnunk magunkat, úgyhogy érdemes kreatív tevékenységeket találni.

Előkészületek a tavaszra: maga a tudat, hogy február van, kicsit a tavasz érzését kelti még akkor is, ha mindez az időjárásban egyáltalán nem teljesül. A léleknek már ez is sokat segít és jelent. Hogy még inkább fokozzuk ezt a kellemes állapotot, úgy megkezdhetjük a tavaszra hangolódást azzal, hogy az otthonunkat ekképp csinosítjuk.

Farsangolás: minden lehetőséget használjunk ki a bulizásra. A farsang erre tökéletes. Készítsetek jelmezeket és vegyetek részt bulikban.

Böjti időszak: a farsangi fánkevésről lehet le kell mondani, de a karácsonyi eszem-iszomnak talán még mindig érezzük a nyomát, ezért beépíthető a böjt az életünkbe.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)