Jump to content

Teremtsd meg magad az álmaidat, hogy valóssággá váljon

2024. 02. 07. 19:00

Teremteni nemcsak a két szép kezünkkel és a munkánkkal tudunk. Ehhez elménket is használhatjuk.

Ha te is azok közé tartozol, akik hisznek a gondolat teremtő erejében és nem akarod csak a kezeidre, a véletlenre és a szerencsére bízni a teremtést, akkor használd az eszedet. Nem logikai feladványokkal fogunk előrukkolni, hanem a manifesztáció lehetőségével.

A spirituális teremtéssel tudatosan és szándékosan alakíthatjuk a valóságunkat a gondolataink, érzéseink és cselekedeteink révén. Ez nem egy ördögtől való, kárhoztatásra ítélt cselekmény, és nincs szükség arra, hogy megtanuljuk. Azért sem, mert már erre képesek vagyunk. Szeretet adunk, kapunk, azaz megteremtjük egymás között. Sőt, mindannyian megteremtjük a valóságunkat. Az azonban már egészen más, hogy teremteni tudatosan is lehet.

Hogyan tudunk tudatosan manifesztálni?

A legfontosabb, amire szükségünk van, az a csendes elme. Ha ugyanis az embere feje tele van gondolatokkal, akkor nehéz. Már csak azért is, mert a teremtő gondolat mellett megjelenhetnek a kételyek, a negatív gondolatok, amelyeket ugyanúgy behívunk az életünkbe. Azaz teljesen le kell csendesíteni az elménket, amelyet meditációval elérhetjük. Szükséges fejleszteni a koncentrációs készségünket annak érdekében, hogy a manifesztáció működésbe léphessen.

Ugyanakkor mindez nem működik akkor sem, ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit is szeretnénk. A teremtéshez egyértelműen meg kell fogalmazni azt, hogy mire vágyunk, mi a cél.

Hinni kell abban, amit meg szeretnénk teremteni. Ehhez optimizmusra és pozitív hozzáállásra van szükség. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem gondolunk rosszra, hiszen a történések jönnek és mennek az életünkben, de meg kell tanulni uralni a gondolatainkat.

Sokat segíthet az, ha a vágyainkat vizualizáljuk. Akár elképzeljük és gondolati szinten létezővé tesszük, ugyanakkor az is sokat segíthet, ha leírjuk a konkrét vágyainkat. Amikor pedig elképzeljük azt, amit el szeretnénk megvalósítani, akkor ahhoz társítsunk jó érzéseket, boldogságot és hálát.

A pozitív megerősítések, a mantrák is folyamatosan arra fókuszálják a figyelmünket, amit el szeretnénk érni. Átsegíthetnek nehézségeken, az esetleges megingásokon.

A gondolatok teremtő ereje működik, de ahhoz fontosak a cselekedeteink. Sőt, nélkülözhetetlenek. Nekünk kell gondolatban és tettekben is megvalósítani a céljainkat, hiszen a teremtés így válik kézzelfoghatóvá.

A kis lépés is lépés. Bármennyire is vágyunk valamire, bármennyire is meditálunk azon, nem biztos, hogy azonnal bekövetkezik. Ám, ha csak kicsivel közelebb is kerülünk ahhoz, azt lássuk meg és mondjunk érte hálát. A továbbiakban sincs megállás, hinni kell abban, hogy megteremtődik az, ami a célunk.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)