Jump to content

Keress magadnak gyógyulást!

2024. 04. 10. 19:00

A megoldás néha sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk. Ha gondod van, hát segíts magadnak, méghozzá egy jól megválasztott hobbival.

Ha elromlik valamilyen használati tárgyunk vagy megjavíttatjuk vagy pedig veszünk újat. A lelkünk nem így működik. Mármint újat nem tudunk venni, de enyhíteni még tudunk a terheken. Ebben segíthetnek az olyan tevékenységek, amelyekben jól érezzük magunkat, amiket nem teherként fogunk fel, amelyekkel eltereljük a figyelmünket. A hobbik között is vannak olyanok, amelyek kifejezetten a lélekgyógyításra alkalmasok.

 

Naplóírás

Legyen az kézzel írt, vagy elektronikus napló, de ha van egy hely, ahol a gondolataidat rögzítheted, legyenek azok jól vagy rosszak, az nagy tehertől szabadíthat meg. Munkás tevékenység, főleg, ha ezerfelé van az agyad, de jó szolgálatot tesz a feszültségoldásban. Ha pedig nemcsak írod, hanem azt olvasod is, akkor saját gondolataiban észrevehetsz olyanokat, amelyeket újra lehet és kell értelmezni, válaszokat kaphatsz kérdésekre.

Alkotás

Mindegy mivel és mindegy mire, de rajzolj, fess! Úgy érzed, hogy megrekedtél a pálcikaember rajznál? Most sem a kortársművészetben kell kiállítani a műveidet, egyszerűen csak magadnak és magadért alkoss. Hagyd, hogy vezessen az ecset. Használj színeket, amilyeneket csak kedved van.

 

Tánc

Ha ettől a szótól azonnal kiráz a hideg, mert egyből arra gondolsz, hogy utálsz máshoz hozzáérni és nem szeretsz mások előtt mozogni sem, akkor eláruljuk, hogy nem is erről van szó. Kell hozzá zene, valamilyen számodra kedves dallam, de eztán minden rád van bízva. Keress otthon egy nyugodt sarkot, ahol teljes mértékig átadhatod magad a zenének, az érzéseknek és a mozdulatoknak. Hagyd, hogy ezek vezéreljenek és mozdulataid ösztönösek legyenek. Ne érezd úgy, hogy ettől nevetséges van, de ez a fajta mozgás segíthet ellazulni és abban is, hogy kiszakadj a saját gondolataid börtönéből.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)