Jump to content

Az apákról se feledkezzünk meg!

2024. 06. 09. 19:00

Már megvan, hogy mivel lepitek meg apát? Ha nincs, még van idő kitervelni.

Közeleg apák napja és ahogy egy gyermek életében nagyon fontos szerepet tölt be az anya, hát úgy az apa is. Jövő hétvégén ünnepeljük az apákat és már lehet gondolkodni, hogy mivel lepjük meg őket.

Nem akarsz költeni apák napjára? Sokszor a legnagyobb értékek vannak ingyen. Gondolj csak az ölelésre, a puszira, a szeretet kifejezésére. Ezt a különleges napot sem illik kihagyni. Ahogyan az anyákat is köszönteni szokták, úgy érdemes az apákra is figyelmet fordítani. A köszöntés önmagában elég lehet, de ha különlegessé szeretnénk tenni ezt a napot, hát megéri kicsit azért fáradozni.

Készítsetek a gyerekekkel közösen egy kártyát. Lehet abban vers, rajz. Bármi, ami apához köthető. Ha nincs semmi ötlet, akkor az alábbi idézetek is megteszik. Az illusztrációért már ti vagytok a felelősek.

 

A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat. /Theodore M. Hesburgh/

***

Egy apa úgy van a gyermekeivel, mint Isten velünk, emberekkel. A szívek mélyére lát, és megítéli a szándékokat. /Honoré de Balzac/

***

Egy igazi apa egyfolytában apa, pihenőnap nélkül. /Dimitri Verhulst/

***

Semmi sem kerül az, ha aznap közös programot terveztek. Ha már apák napja van, akkor engedjétek, hogy apa vágyai teljesüljenek. Ha például szeret horgászni, akkor tartsatok vele és legyen az egy közös program, kikapcsolódás.

Túl feszített a tempó és kell a pihenés? Ha éppen azon van a hangsúly, hogy apát pihenni és kikapcsolódni hagyjátok és vágyik a horgászatra, hát küldjétek el egyedül. Van, akinek ez a néhány egyedül töltött óra olyan értékű kikapcsolódást, amelyből hazaérve egy új, pihent apát kap vissza a család.

Amennyiben a saját ötlet nem kivitelezhető vagy nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna, akkor még mindig lehetőség van olyan internetes oldalakon böngészni, ahol remek ajándékötletekkel rukkolhattok elő.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)