Jump to content

Energianövelő tippek - Mozogj többet!

2014. 11. 22. 20:59

A testi, lelki, érzelmi enerváltság oka bizony  a mozgáshiány is lehet.

Nem tudnék számokat mutatni arról, hogy hazánkban vajon hányan járnak edzőtermekbe, vagy, hogy mennyien próbálkoznak az otthoni testmozgással, de kósza pletykák keringenek arról, hogy sokan pár alkalom után abbahagyják.

Természetesen nem áll mindenkinek a módjában (kora, testfelépítése, vagy egészségi állapota miatt) az, hogy testépítő, vagy maratoni futó legyen, de mindenki eldöntheti még ma azt, hogy többet fog mozgolódni.

Akár már néhány változtatással növelheted az energiaszinted. Nem nagy dolog a lépcsőt használni lift helyett, vagy egy kicsit messzebb parkolni a bejárattól. Azzal is sokat tehetsz magadért, ha heti 3-4 alkalommal 30-40 perc erejéig használod a szobakerékpárt, vagy a futópadot. Ne ülj órákig mozdulatlanul, munka közben is állj fel néha, s ne az legyen minden este a program, hogy ülsz az internet, vagy a tévé előtt! Haladók erősítő edzéseket is beépíthetnek a heti mozgásadagjukba. Minél több izmot építesz, minél inkább figyelsz a vércukorszintedre, annál inkább gyorsul majd az anyagcseréd! Nagyszerű hír, nemdebár?

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.desang.net)