Jump to content

A nyugalom művészete

2015. 02. 09. 07:00

Vegyél ki napi pár percet, és időszakonként pár szabadnapot, hogy kapkodó világunkban is szabadon áldozhass a nyugalom oltárán!


Nem csak Te nem tudsz lépést tartani a rohanó, állandóan mozgásban lévő világgal! A nyugalom biztosítja számodra az oly szükséges pihenést.

Mire jó a pihenés? Átgondolhatod a tapasztalataidat, értelmezheted a múltat, és a jövőt. Rájöhetsz, miben leled igazán az örömöd, arra, hogy mi mozgat meg. Az életünk hatalmas része zajlik a fejünkben: emlékek, gondolatok, értelmezések, spekulációk. Az odafigyelés, és a befogadás ideje ez.

Nem a tapasztalataink formálják az életünket, hanem az, hogy mit kezdünk velük. Ugyanarra az eseményre két radikálisan különböző válasz születhet. Ha meg akarod változatni az életed, a gondolataiddal kell kezdened. Persze, ez egyáltalán nem újdonság.

Manapság viszont ezerfelé kavarognak a gondolataink, ezerfelé kell figyelni, pedig leginkább magunkra kellene. Rengeteg az e-mail, dübörög a Facebook, és mindig, mindenhol elérhetőek vagyunk. Egyre több időspóroló eszközünk van, bárkivel kapcsolatba léphetünk a világ túloldalán, de önmagunkkal kezd megszakadni a kapcsolat. A technológia nem adott magához útmutatót, hogyan is éljünk vele.

Számtalan tudományos, tapasztalati bizonyíték van arra, hogy a nyugalom, a meditáció nem csak jobb egészséget, tisztább gondolkodást eredményez, hanem az érzelmi intelligenciánkat is fejleszti.

Az egyik legnagyobb kincs maga az üresség. Sok zenei darabban épp a szünet, a csend az, ami a mű szépségét, formáját adja.

Lépj hátra pár lépést, hogy átlásd a teljes képet! Lassíts, figyelj oda, maradj csendben!

(Forrás: Pico Iyer :A nyugalom művészete / Fotó: wallpaperwidehd.blogspot.com)

További érdekességekért kattints ide, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!