Jump to content

A jobb munkavégzés titka 1. rész

2015. 02. 13. 14:53

Azért dolgozol, hogy boldog legyél, vagy fordítva? Ha hiszed, ha nem, a boldogság az, ami növeli a produktivitást. Most a Te potenciális boldogságodról, termelékenységedről, energiádról, és kreativitásodról lesz szó!

A pozitív pszichológia az emberi agy ismereteinek területén a tudományos forradalom előőrse volt. A pozitív pszichológia vizsgálja az átlag alatti, és feletti vizsgált eseteket is. Miért kerül pl. néhány ember egy grafikon görbéje fölé szellemi, atlétikai, zenei képesség, kreativitás, energiaszint, a kihívásra mutatott rugalmasság vagy a humorérzék szempontjából?

Sajnos manapság a hírek többsége nem pozitív, hanem gyilkosságról, korrupcióról, betegségekről, természeti katasztrófákról szól. Nem feltétlenül a valóság formál minket, hanem a lencse, amelyen keresztül az agyunk a világot látja, formálja a valóságot. A jó hír az, hogy tudjuk változtatni a lencsét!

A diákok elméje, függetlenül attól, hogy mennyire boldogok attól, hogy sikerült bekerülniük az egyetemre, két héttel később nem arra a kiváltságra koncentrált, hogy ott lehetnek, és nem is a tárgyaikra. Az agyuk a versenyre, a munkateherre, a gondokra, a feszültségekre, a panaszokra fókuszál.

A lényeg csak most jön: a hosszú távú boldogságunk 90%-át nem a külső világ jelzi előre, hanem az, ahogyan az agyuk feldolgozza a világot. Változtasd meg a képleted a boldogságra és sikerre, és befolyásold a valóságot!

A munkahelyi sikereknek csupán 25%-át jelzi előre az IQ. A munkahelyi sikerek 75%-a jósolható az optimizmusból, a társadalmi támogatás szintjéből, és abból a képességből, hogy a stresszt kihívásként kezeljük, és nem fenyegetésként.

(Forrás: Shawn Achor: A boldog titok a jobb munkához /Fotó:www.theincometaxschool.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!