Jump to content

Egy problémacsökkentő jó tanács

2015. 03. 05. 20:00

Úgy érzed, az életed szinte csak a problémák megoldása körül forog, s ha ez nem lenne elég, a problémák ráadásul gombamód szaporodnak? Valamit tenni, kell, de mit?

Akármilyen hihetetlen, ha jobban belegondolsz, igaz: ha a megfelelő problémát oldod meg, boldog, és sikeres lehetsz, viszont ha nem a megfelelő probléma megoldásával vagy elfoglalva, a problémáid szaporodni fognak. Tudnod kell tehát, mivel érdemes foglalkoznod. Problémát mindenki old meg, ez nem újdonság, de most figyelj: a sikeres emberek a megfelelő problémákat oldják meg.

Használni kell a fejünket, hogy ne pazaroljuk el az energiánkat! „Nem a probléma a probléma. A probléma a problémához való hozzáállásod.”

DE! Nem a pénz hiánya a probléma, amit meg kell oldani! A pénzhiány okát kell megkeresni. Ez lehet az, hogy az illető nem rendelkezik olyan értékes képességekkel, amikre a munkaerőpiacon szükség van.

Mutatok néhány példát.

Az időhiány volna a probléma? Időből mindenkinek ugyanannyi áll a rendelkezésére, de talán te nem annak a problémának a megoldásán fáradozol, amin kéne.

Gyermekkorodban beskatulyáztak? A múltat már ne birizgáld, megváltoztatni nem tudod. A hozzáállásodat viszont igen!

A fontos döntésekhez idő kell, így ahhoz is, hogy kiválaszd azokat a problémákat, melyek megoldása előbbre visz. Lassíts! Gondold végig, és az okokat kezeld!

(Forrás:Braskó Csaba, Szemléletfejlesztés / Fotó:expertbeacon.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!