Jump to content

Mit árul el rólad a karácsonyfád?

2016. 12. 07. 13:10

Fenyőfa nélkül nem az igazi a Karácsony. Az ideális karácsonyfát meglelni azonban nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

Két vásárlói típus van, az egyik akinek lényegében mindegy milyen a karácsonyfája, bárminek képes örülni, nem is húzza sok ideig a vásárlást, amit elsőre meglát meg is veszi. A másik típus, aki hetekig képes válogatni, örökös probléméja, hogy túl kicsi a fa, vagy túl nagy, túl olcsó, vagy túl drága, nem túl szép a csúcsa, nem elég dús, gyorsan lehullajtja a levelét...stb.

Te melyik típusba tartozol?

Szakértők szerint, nem csak ár alapján választanak az emberek fát, de a személyiségük is befolyásolja azt, melyikre esik a választásuk.

Az alábbi képen, 6 fenyőtípust láthatsz, válaszd ki a neked tetszőt, és nézd meg mit árul el rólad és az ünnephez való hozzáállásodról.

 

1. Akinek erre a típusra esik a választása, igyekszik a karácsonyt a lehető legtökéletesebben megszervezni otthonában. Szereti megadni a módját az ünnepeknek, az előkészületeknek. Sem időt, sem pénzt nem kímél, szeret mindent kidíszíteni,szereti ha otthonából árad az ünnepi hangulat. Hajlamos túlzásokba esni, aminek pénztárcája látja kárát. Személyiségére jellemző, hogy családközpontú, az ünnepeket is családi körben tölti. Szereti a társaságot, a mélyenszántó beszélgetéseket, a szeretet, a béke és a harmónia jellemzi mindennapjait. Ugyanis nem sajnálja magától azokat adolgokat, melyek örömöt okoznak.

2. Ez a fa az alábbiakat árulja el rólad, ha nem muszáj nem esel túlzásba karácsonykor, számodra nem a külsőségekről és a pénzköltésről szólnak az ünnepek. Nem kell óriási fenyő, díszek és csillogás ahhoz, hogy biztosítsd szeretteid a szeretetedről. Az ünnephez való hozzáállásod a kedélyállapotodtól is függ, arra törekedsz, hogy békében és nyugalomban teljesen az ünnepek. De nem csak az ünnepnapokat szereted békében és szeretetben megélni, az emberi kapcsolataid, mások hozzáállása a dolgokhoz jobban érdekel mint a tárgyi ajándékok, vagy az ünnepi máz.

3. Akinek a hármas fára esett a választása, bizonyára egy nehéz évet tudhat maga mögött. A lelógó ágak ugyanis búskomorságra, szomorúságra, ránk nehezedő terhekre utalhatnak. A fa szépsége azonban megmutatja, hogy nem adtad fel, hogy szebbé tedd az év végét. A jövő év fordulatokban gazdag lehet, az a fontos, hogy pozitívan tekintsünk a jövő felé. Minden bizonnyal szereted az ünnepeket, szeretsz is rá készülni, szereted bevonni családodat a készülődésbe. Otthonodban arra törekszel, hogy szeretet és harmónia uralkodjon, azonban nem szereted a felesleges csillogást, a giccses karácsonyi túldíszítettséget.

4. Minden bizonyára egy igazi karácsony rajongó vagy, aki imádja az ünnepeket. Szeret sokáig nézelődni az üzletekben, szereti a karácsonyi muzsikákat, és szereti díszbe öltöztetni otthonát. Karácsonykor eluralkodik rajtad, hogy segítened kell másokon, úgy érzed senki nem érdemli meg, hogy betegen, magányosan, szegényen, és otthontalanul töltse az ünnepeket. Ahol tudsz segítesz. Szereted otthonodban tölteni a Szentestét és Karácsony másnapját, előszeretettel invitálod meg rokonaidat és barátaidat az ünnepek alatt. Szeretsz adni, és szereted a karácsonyi hangulatot másoknak is átadni. Időt és energiát nem kímélve dolgozol azon, hogy minden a legcsodálatosabban alakuljon otthonodban, családod a lehető legelégedettebb legyen.

5. Nincs különösebb kötődésed az ünnepekhez, azért ünnepeled, mert ez a hagyomány. Megveszed a számodra legkedvezőbb fát, megfőzöd az ünnepi menüt, és békében és nyugalomban várod, hogy eljöjjön az ünnep vége. Nem vágysz ajándékhalmokra, csak kipihennéd az év fáradalmait. Természetesen családod próbál téged is ünnepi lázba hozni, minden évben megfogadod, hogy jövőre lelkesebben állsz az ünnepekhez, de valójában megelégszel azzal, hogy szeretteid körében pihenj pár napot. Nem vásárolsz feleslegesen díszeket, ajándékokat, ételt és italt, mégis minden megvan nálad, amire ilyenkor szükség van.

6. Aki ezt a fát választotta, egy különleges személyiség. Nem neveznéd magad karácsonyrajongónak, azonban örömmel töltenek el az ünnepek, természetesen az ésszerűség határán belül. Ennek ellenére megadod a módját ennek a néhány napnak. A legtöbb ember megfeletkezik arról a fontos dologról, hogy a karácsony az emberek lelkében lakozik, a szeretet nem megvásárolható, és nem attól lesz valaki boldog és elégedett, hogy elszórja a pénzt karácsonyi dekorációra, ajándékokra, fára. Ezt az elvet követed te is, a kevesebb néha több, a szeretet, az odafigyelés és az ezzel járó boldogság pedig a legerősebb összekötő kapocs a családodban.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)