Jump to content

Te vagy az út a boldogságod felé!

2018. 04. 06. 13:12

"A Föld egyszerre borzasztó és gyönyörűséges hely. Te, mint egyén lehetsz itt boldog, vagy akár boldogtalan is. A lehetőség, a csoda benned van, tőled függ, mit kezdesz az életeddel." (Sonja Lyubomirsky)

Zárd ki a stresszt!

A stressz életünk megrontója, jelen van a mindennapok során, felborítja lelkünk egyensúlyát, valamint képes testünket is megbetegíteni. A túl sok stressz álmatlanságot, depressziót, szorongást, magas vérnyomást okozhat. Ha nem tudjuk kizárni életünkből, valamint orvosolni az általa okozott problémákat, testünk egyensúlya felbomolhat. Hatásos módszer, ha egy képzeletbeli „búrát” teszünk magunk köré és megpróbáljuk kizárni a számunkra zavaró tényezőket. Próbáljuk meg olyan dolgokon nem idegesíteni magunkat, ami miatt nem muszáj. Ne vegyünk mindent a szívünkre. Koncentráljunk a pozitív gondolatokra és eseményekre.

Fontos a mozgás!

A testmozgás tökéletes antidepresszáns, testünket és lelkünket is élénkíti. Felfrissít, regenerál, és nem utolsó sorban energiával tölt fel. Rendszeres testmozgás hatására alvásproblémáink megszűnnek, állóképességünk javul, beindul a szervezetünk endorfintermelődése, ezáltal jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben, valamint megváltozik a hozzáállásunk a dolgokhoz.

Gondolkodj pozitívan!

Ezt a gondolatot, talán nem is kell magyarázni, hiszen, ha valakit örökösen negatív, gonosz, önző, rosszindulatú emberek vesznek körül, akkor ez, egy idő után a kedélyállapotunkra is rányomja a bélyegét. Nincs is rosszabb annál, mint olyan emberekkel társalogni, akik energiánkat és életkedvünket is letörik, akik úgy tekintenek a világra, mintha egy élhetetlen hely lenne.

Fordíts elég időt önmagadra!

Minden embernek szüksége van arra, hogy naponta minimum 20 percet csak és kizárólag önmagára fordítson. Ez az időszak alkalmas lehet a meditációra, kikapcsolódásra, a környezet kizárására. A magunkra szánt idő, a belső harmóniánkat is egyensúlyba hozza. Zárjuk ki a negatív gondolatokat, a külvilág zaját és összpontosítsunk saját magunkra, céljainkra, vágyainkra. Gondoljunk arra, hogy amire vágyunk és képzeljük azt, hogy valójában már a miénk. A gondolat teremtő ereje, és a vonzás törvénye ugyanis működik.

Örülj annak, amit eddig elértél...

Minden nap végén gondoljuk végig, mi volt pozitív és mi negatív történés. Mi volt a nap azon része, ami pozitív energiákkal töltött fel, amiért érdemes volt felkelni, koncentráljunk ezekre a dolgokra. Merítsünk belőle energiát. Fontos, hogy soha ne feküdjünk le haraggal és rossz érzésekkel teli, hiszen ezek megmérgezik éjszakáinkat is. A karma törvénye szerint, ha jót cselekszünk, jót is kapunk vissza. Ha valaki ad valamit, ami által szellemileg, lelkileg többek leszünk, feltöltődünk, amiből energiát meríthetünk, minden esetben köszönjük meg, legyünk hálásak a tudásért, a tanításért, a szeretetért, a boldogságért, az egészségért, az életünkért.

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com I Idézet: citatum.hu)