Jump to content

Hívd segítségül a természetet!

2018. 04. 10. 15:01

Sokan azt gondolják, elég a külső bőrápolásra gondot fordítani, ám van amikor nem elég a különféle kézkrémek, arcápolók, testápolók és ajakbalzsamok használata. Megőrizheted bőröd egészséges ragyogását, ha a külső bőrápolás mellett, a megfelelő tápanyagokat bejutattod szervezetedbe. Megfelelő étrenddel ugyanis, sokat javíthatunk bőrünk állapotán.

A legjobb bőr és sejthidratáló ételek a száraz, repedezett, megereszkedett bőrt is ragyogóvá varázsolják.

Az avokádó remek vitaminforrás. Nagy mértékben tartalmaz C- és E-vitamint, melyek elősegítik a bőr nedvességtartalmának megőrzését. Ezáltal bőrünk ellenállóbbá válik a hideg, a szél és egyéb külső hatások ellen. Ha te is egészséges, rugalmas, és kiszáradástól mentes bőrt szeretnél, akkor iktasd be étrendedbe a rendszeres avokádó fogyasztást. Az avokádó fogyasztható pirítósra kenve, szendvicskrémként, salátákban, de önmagában is remek csemege. Fontos megjegyezni, az avokádó nem csak finom , de bővelkedik antioxidánsokban is, mindemellett pedig egyszeresen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Ezek mind hozzásegítik bőrünket, iatalsága, feszessége, rugalmassága, valamint a nedvességtartalma megőrzésében.

A tojás nem csak reggelinek kiváló, de bőrünkkel is csodát művel. A tojás remek vitaminforrás. Található benne B12-, B5- és E-vitamin is egyaránt. Ezeknek a vitaminoknak a bőr egészségének megőrzése mellett, különös szerepük van a köröm és hajápolásban is. Ha hetente legalább háromszor eszel tojást, rövid időn belül láthatod majd a jótékony hatását. Nem csak belsőleg fogyasztva képes csodát tenni velünk, de pakolásnak is kiváló. Verj fel egy tojást és kend a hajadra, valamint a körmeidre, majd 15-20 perc elteltével öblítsd le langyos vízzel, majd samponnal mosd ki jó alaposan. Hajad életettel teli és fényes lesz, ettől a remek, és pillanatok alatt elkészíthető pakolástól.

Az olajos magvak, mint a mandula, pisztácia, dió, lenmag, mogyoró omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak, hozzájárulván a bőr egészségének és szépségének megőrzéséhez. Mindemellett vitaminban gazdagok, és tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat. Az olajos magvak segítenek a bőr regenerálódásában és hidratálásában, azonban arra figyeljünk, hogyha a zsírosabb bőrtípusba tartozunk, valamint érzékenyebbek vagyunk, akkor naponta, csak 5-6 szemet fogyasszunk belőlük, mert könnyen pattanásossá válhat a bőrünk.

Első sorban a tengeri halak, a makréla, lazac, tonhal, szardínia...stb vannak jó hatással bőrünkre és egészségünkre. Ugyanis a bennük található omega-3 zsírsavak segítenek megőrizni a szív- és érrendszeri betegségek, és a vérnyomásproblémák kialakulását. Mindemellett az omega3-zsírsav kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír, amely megóvja arcbőrünket a különféle baktériumok, kórokozók, szennyeződések okozta problémáktól. A halak (lazac) és a tojás is a szelénben gazdag ételek közé tartozik , melyek fehérjetartalma igen magas. A szelén kiváló antioxidáns, amely nem csak immunrendszerünket erősíti, de a kórokozók ellen, bőrünket is megvédi. Mindemellett a szelén tartalmú ételek fogyasztásával megőrizhetjük arcunk fiatalságát, ugyanis a szelén azont túl, hogy immunerősítő, a sejtek állapotának megőrzéséért is felel. Szeléntartalmú ételek fogyasztásával arcunk megőrzi rugalmasságát, nedvességtartalmát és ragyogását.

(Forrás: lelkielet.co.hu l kép: pixabay.com)