Jump to content

Tőled (is) függ, hogy milyen bonyolult vagy milyen egyszerű az életed

2018. 07. 12. 19:00

Az élet bonyolult, szoktuk mondani. Márpedig a megoldás belőlünk ered, a bonyolultság javát sokszor saját magunk okozzuk. Az élet lehet(ne) egyszerűbb, csak egyszerűsíteni kellene.

Talán azt már felfedezted magad körül, hogy káosz van. Sőt, biztosan érzed is, mert a káosz feszültséget teremt és azt fizikailag, lelkileg is megérezzük. Nos, eljutottál arra a gondolatra, hogy az életed bonyolult. Rendben, ez már talán elég motiváció lesz ahhoz, hogy egyszerűsíts rajta. Szükség van rá, mert az élet nem csak annyi, hogy a túlélésre hajtasz, hiszen már nem kell vadászni és gyűjtögetni az élelemszerzésért, azonban minimalizálhatsz több területen is. Nemcsak az idővel gazdálkodhatsz így jobban, hanem pénz- és környezetkímélőbb életet élhetsz és emellett még egyszerűbbé válik minden. Ha hagyod magad, ha te is akarod.

Most pedig azt is megmondjuk, hogy ehhez milyen lépésekre kell rászánnod magad. Az evés semmiképp nem kihagyható az életünkből, ez eddig teljesen tiszta, de mégis olyan terület ez is, ahol időt, helyet és pénzt takaríthatsz meg az egyszerűsítéssel. Minden családban megvannak azok az ételek, amelyeket mindenki szeret, és ha tudjuk, hogy ezek micsodák, akkor a hozzávalóik is ismertek. Ami nem romlandó, abból be lehet tárazni otthon, és a spájzban elraktározva, rendszerezve átláthatóvá válik az ételek hozzávalói. A fagyasztót is tele lehet tömni olyan alapanyagokkal, amelyhez sokszor nyúlunk. De ha már a konyhában vagy, nézz szét, hogy az edényeid, tányérjaid, poharaid, evőeszközeid milyenek. Ha találsz csorbát, eltörtet, csúnyát, ne vonakodj megszabadulni attól. Átláthatóbb, használhatóbb, egyszerűbb lesz a konyhában való kiigazodásod.

A konyhából vegyük az irányt a fürdőszobába. Ott is minimalizálj mindent. Annyiféle tisztítószer van, de le lehet ezt csökkenteni. Legyen csak egy-két féle tisztítószer, amely az üvegfelületen használható, na és a multifunkció, amely bárhol megállja a helyét. A fürdőben maradva ugyanígy érdemes eljárni a saját tisztálkodószereinkkel. Sampon, tusfürdő vagy habfürdő, testápoló. A sok pampuccal csak ártunk a bőrünknek és még a környezetnek is. Tedd ugyanezt smikfelszereléseiddel, körömlakkokkal is: szelektálj. A kevesebb több, így egy egyszerű smink éppen elegendő.

Ha nem akarsz értékes időt csak azzal tölteni, hogy órákon át a külsőddel foglalkozol, akkor készítess fodrászoddal egy egyszerűen kezelhető frizurát, amely neked is tetszik, könnyű bánni vele, a stílusodhoz való. Időt és pénzt is spórolhatsz vele.

Térjünk át a ruházatunkra. Nézz be a szekrényedbe, állj előtte egy percen keresztül és mustráld a tartalmat, majd tedd a szívedre a kezedet, és valld be magadnak is, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek az elmúlt egy évben nem érintették a testedet. Merthogy biztos akad ilyen. Na, jó, ha puccos alkalom nem is volt az évben, az alkalmi kisestélyidet megtarthatod, de biztosan találnál olyan darabot, amely csak azért lóg a szekrényben, mert „majd jó lesz valamikor”. A valamikor ideje pedig eddig még nem jött el, és a lelkedben legbelül te magad is tudod, hogy nem is fog. Ha erre ráeszméltél, azonnal vedd magadhoz az ilyen ruhadarabokat és rakd egy arra kinevezett gyűjtőszatyorba. Ilyen gondolatmenettel továbbhaladva elég jól belejöhetsz saját ruhatárad kiselejtezésébe. Tedd is meg, hogy újaknak helyet adj, vagy pedig helyet szabadíts fel és felesleges vackoktól megszabadulj. Az összegyűjtött ruhákat akár el is ajándékozhatod. Ha pénzt nem kérsz érte, még a lelkedet is ápolhatod ilyen nemes cselekedettel. Tedd ezt cipőiddel is.

Az élet jóval egyszerűbb lehet, ha helyén tudod kezelni a dolgaidat. Az irányítás a te kezedben van. Tőled (is) függ, hogy mennyire lesz bonyolult vagy éppen egyszerűbb az élet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: susanstylesyou.com, trendir.com, foodnetwork.com)