Jump to content

Hogy a világ általad is jobbá váljon

2018. 09. 09. 19:00

Érzel magadban annyit, hogy változtass az életeden? Mindegy, hogy kisebb változásban gondolkodsz, vagy teljes újrakezdésben, sok minden kell hozzá, de a cél, hogy jobb legyen az életed. Érzel magadban annyit is, hogy a világot is jobbá tedd?

Mindenkinek az a vágya, hogy jó, tartalmas és boldog életet élhessen. Ehhez nemcsak a szűk környezetünknek kellene olyannak lennie, amely ennek feltételeit megteremti, hanem az egész világnak. Háborúk dúlnak, politikai ellentétek miatt állnak hadban országok, a természeti csapások miatt sokan veszítik életüket, az éhség és szomjúság is sokakat sújt. Ennek ismeretében és az ez ellen tenni nem tudásunk mellett igyekszünk magunk és családunk számára egy védett kis buborékot kialakítani. Egy buborék, ahová naponta hazajárhatunk, együtt lehetünk szeretteinkkel. Ennek a védelemnek falait naponta el kell hagynunk, és ki kell lépni a világba, ahol számos jó és akár rossz dologgal is találkozhatunk. Mégis sokat adhatunk a világnak és szűkebb vagy tágabb környezetünknek is akkor, ha meglátjuk az értékeket körülöttünk, és azért teszünk is, hogy jelen lehessenek később is az életünkben. Nemcsak arra gondolunk, hogy a természetet védjük, a szemetet a hulladéktárolóba dobjuk, hanem emberi kapcsolataink ápolásába energiát, figyelmet és szeretetet fektetünk. Olykor ehhez elég egy jó szó, egy szavak nélküli ölelés, egy elismerő pillantás, egy kedves mosoly, egy köszönöm kifejezése, egy tartalmas mély beszélgetés.

Sokat adsz másoknak és a világnak, ha önmagadat adod. Aki másnak mutatja magát, mint ami, az sok energiát vesz el magától csak azért, hogy valaki mást mutasson. Ez utóbbi személyek előbb vagy utóbb elveszítik hitelességüket, de aki önmagát adja minden körülmények között, azzal ez a gond nem fordulhat elő. Nemcsak egyszerűbb így az élet, de sokkal szerethetőbb is.

Akkor is sokkal többet adhatsz a világnak, ha megtalálod valamiben a számításodat és a boldogságodat. Ha unottan, boldogtalanul vágsz bele minden napba, akkor a környezetedben lévők hangulatára, energiaszintjére is kihatsz. Könnyű kimondani, hogy váltani kell, ha úgy érzed nem jó helyen vagy, de mégis ezt kell tanácsolnunk. Kell valami, ami pörget, ami hajt, mert így leszel értékes és hasznos tagja a társadalomnak. Ha jó úton haladsz, annak pozitív hatása a saját életedben is jelentkezni fog.

Jó kapni is, de adni talán még jobb. Okoztál már meglepetést valakinek? Olyan meglepetést, amely nem nagy értékű volt, sokkal inkább az ötlettel, az egyediséggel és azzal lepted meg, valamint azzal, hogy egyáltalán nem számított rá? Nemcsak neki volt jó érzés, hanem téged is átjárt az öröm, ugye? Tedd ezt meg bármikor, bárkivel. Nem az érték a fontos, hanem a szeretet, a figyelem. Hidd el, te is vissza fogod kapni mindezt a jót.

A boldogság nem csak úgy elénk tárul, azért tenni is kell. Ahogy a gazdagsághoz vezető út is lehet nagyon rögös és döcögős, úgy az egyensúlyunk megtalálásáért is tenni kell. Amíg pedig az utunkat keressük, találjunk rá önmagunkra is, és folyamatosan fordítsunk magunkra időt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)