Jump to content

A hideg és a sötét nem lehet ok a rossz kedvre. Mindig nem!

2018. 10. 05. 17:00

Evésbe fojtod a bánatod? Mardos a tudat, hogy ősz lett és nem süt száz ágra a nap? És? Megváltozott ezáltal a világ? Naposabb lett? Nem! Minden belőlünk ered, még a rosszabbnak megítéltből is ki lehet hozni a jót.

Az ősz pedig egyáltalán nem rossz, ha nem arról az oldaláról közelítjük meg. Rendben, igazat kell adnunk abban, hogy hűvösebb van, hamarabb besötétedik, valamint sokkal nagyobb az esély arra, hogy esős napokat élünk meg, de mit várunk? Ez az ősz. Úgy bármiben lehet a rosszat találni, ha csak azt keresünk.

Az ősz azonban megélhető a természet csodájaként is. Biztosan érezted már magadban tavasszal azt a pezsgést, amelyet a jobb idő, a kellemesebb hőmérséklet, a napsütés, valamint az újra serkenő természet adta. Nos, ősszel is megélhető egyfajta érzés. Ilyenkor azonban nem pezsgünk, hanem amolyan elvonulós, behúzódós időszak veszi kezdetét. Ha ez a félrevonulás nem azzal társul, hogy kerüljük a más emberek társaságát és megfosztjuk magunkat élményektől, akkor nincs gond. Ősszel is számos lehetőség van, amely életet csihol bennünk, mozgásra, jó kedvre bír. Az egyik legfontosabb és legtermészetesebb igényünk és erőforrásunk a természet. Kapj magadra meleg ruhát és irány egy felszabadító sétára! Gyönyörködj abban, hogy milyen színeket produkál köréd az ősz. Mi ez, ha nem jó? A természetben tett mozgás olyan előnnyel is jár, hogy kitisztítja az agyunkat. Szervezz családi és/vagy baráti kirándulásokat, amelyek újra feltölthetnek energiával és életkedvvel.

Őszi, esős napokon nem sok kedvünk van egy kiadós sétára, de ez nem gond. Nem muszáj mindenáron a természetet járnod, ha azt igényled, hogy lelassuljon az életed és behúzódj. A kuckózás időszaka következik, és ez is teljesen természetes. Örömmel is tölthet el az is, ha jól érzed magad otthonodban. Vedd körbe magad csenddel. Keress egy csöndes zugot az elmélkedéshez, olvasáshoz, zenehallgatáshoz. Éld ki magad kreatív hobbijaidban. Egyáltalán nincs abban semmi rossz, ha nem tűzdeled tele minden hétvégédet programokkal, pláne olyanokkal, amelyek kicsit sem mozgatnak meg.

A behúzódás időszaka nem jelenti azt, hogy nem kell foglalkozni az egészségünkkel. Habár ahogy közelítünk a tél felé, egyre kevesebb friss zöldséget, gyümölcsöt fogyaszthatunk, de a fagyasztóban tárolt, feldolgozott élelmiszereket pontosan azért raktároztuk el a spájzban és a fagyasztóban, hogy legyen mihez nyúlni ínségesebb időben. Nos, már lehet élni a lehetőséggel. Kell a vitaminpótlás.

Ősszel és télen van arra igazán nagy szükségünk, hogy apróságoknak tudjunk örülni, de ahhoz előbb fel kell fedezni magunk körül ezeket. Ilyen pillanat lehet, amikor egy közös otthoni teakortyolgatás közben olyan beszélgetésbe kezdünk bele a párunkkal, amelyet szeretnénk, ha örökké tartana, mert olyan jól esett a lelketeknek. Ilyen lehet egy jó film közös nézése, vagy akár a magányos otthoni mozizás, amelybe akár még néhány könnycsepp elmorzsolása is tisztíthatja a lelkünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)