Jump to content

A tökéletességre törekedve - Számodra mi az?

2018. 11. 01. 19:00

Mindenki számára más jelenti a tökéletest. Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne számodra a tökéletes nap? Mi történne akkor, ha lenne egy olyan napod, amikor tényleg azt csinálhatnál, amihez kedved lenne?

Csak kevesen élnek úgy, hogy a mindennapjaik többségében a tökéletes nap ideálját tudják megélni, de évente néhány alkalommal azért mégis lehetőségünk adódik beiktatni egy-egy tökéletességet.

Aki dolgos hétköznapjain mindig nagyon korán kel, talán az ideális nap azt testesítené meg, ha egyszer végre nem a napfelkelte előtt, még vaksötétben kellene ébrednie, hanem mint más, normális ember, kicsit később. Egy-másfél órás plusz alvással már bőven megelégedne, csakhogy ezt hétköznap nem tudja megengedni magának. A tökéletes nap tehát úgy kezdődne, hogy ki tudná magát aludni. Aki nagyon el van fáradva, és a tökéletes napról kérdezik, első gondolata biztos az lenne, hogy azt a napot alvással töltené. Ha nem is folyamatosan aludna, de az ágyból sem kelne fel, az biztos. Mások is kiadós alvásra szavazhatnak, de nem látnak abban semmi jót, ha egy napot csak az ágyban fekvésre fordítanak.

Sokak számára tehát a tökéletes nap egyik ismérve a nem túl korai kelés, majd a reggeli kávé ágyban történő elfogyasztása után magunkba szívni a friss levegőt, a reggeli mosakodás után megfürdőzni egy kicsit a napsütésben. Mert a tökéletes naphoz a napsütés alaphangon hozzátartozik. A boldogság mintha csak akkor tudna elárasztani minket, ha a nap is süt. Kellemes, nagyjából 23-25 fokos hőmérséklet az ideális, így ez a idő kicsalogatna a természetbe. Mindegy, hogy kutyát sétáltatjuk meg, vagy a családdal, esetleg egymagunk indulunk sétára, futásra, túrázásra, de sokak tökéletes napjába beletartozna a szabadban való mozgás valamilyen formája.

Ugyancsak központi elemei lennének a tökéletes napnak a szeretteink, a barátaink társasága. Odafigyelnénk egymásra, megölelnénk azt, aki sokat jelent számunkra. Ezzel is a kapcsolatot erősítenénk, és a szívnek is jóleső. Ebbe nemcsak a családunkkal, barátainkkal való közös program tartozhat bele, hanem a kedvenceinkkel való játék, séta, simogatásuk is.

A tökéletes nap alapja, hogy sehová sem kell rohanni. Van idő arra, hogy alaposan kinyújtózzunk reggel, és arra is, hogy délután, ebéd után akár újból lepihenhessünk. Idő van arra is, hogy együtt megreggelizhessen a család, sőt még beszélgetni is tudjanak.

Mindenképp nyugalmat ad az érzés, amikor a környezetünk rendben van, de a tökéletes napba semmiképp nem tartozik bele a világmegváltás, a nagytakarítás. A tökéletes napon minden ilyen hajlamunkat elengedve élvezzük a szabadságot, a semmittevést. A semmittevés lehet passzív és aktív is. Van, akinek legnagyobb vágya, hogy mozimaratont rendezzen, és a szívének kedves filmekkel töltse fel magát. Mások számára a tökéletes napon vétek a négy fal között maradni, és a természetbe menekülnek.

A tökéletes napba beletartozik a szeretteinkkel való együttlét, de ebbe bele kell tartoznia annak is, hogy sajátmagunkkal is foglalkozunk legalább kis időt.

A tökéletes nap nem álmok kergetését jelenti, hanem sokkal inkább elérhető, talán meg is lévő dolgokat tartalmaz, amely mellett azonban képesek vagyunk elmenni a sok teendőnk végzése közepette, a folytonos határidős feladatok megoldása miatt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)