Jump to content

Legyél az, aki...

2018. 11. 16. 19:00

Érezted már úgy, hogy a világ mennyivel egyszerűbb lenne, ha benne, mi emberek is sokkal egyszerűbben közelítenénk meg dolgokat, mindezt ráadásul szeretettel felvértezve?

Talán nem is kell emiatt messze menni, elég, ha csak a saját életünkre tekintünk rá. Emberek vagyunk és gyarlók. Olykor olyat mondunk vagy teszünk, amelyen legjobb esetben csak magunknak ártunk. A rosszabbik eset az, amikor ebbe mást is belevonunk, így már nemcsak a saját lelkünkkel kell elszámolni, hanem máséval is.

Más lenne az életünk és a világ is, ha mindenki a kedvességet választaná. Egyesektől nagyon idegen út, de ez az egyetlen ahhoz vezető, hogy a környezetünk, a saját életünk is jobbá váljon. Egy elkezdi, és talán "divattá" válik. Légy te az, aki kedvességet áraszt, és azt is ad mindenkinek.

Lepd meg a környezetedet szeretettel. Akkor is, ha megbántottak. Bocsáss meg, menj tovább. Talán azért bántottak meg, mert kevés az életükben a szeretet. A szeretetből nem lehet elég, ráadásul van, akinek jóval nagyobb hiánya van ebből, mint másoknak.

Legyél te az, aki a nyugalomra és annak megőrzésére törekszel. A stressz és a káosz életünk részét képezi. Ebben kell mégis nyugodtnak maradni. Ha így teszel, nemcsak te lehetsz mások mintaképe, de egyben oltalmazójává is válhatsz.

A nyugalommal kéz a kézben jár a türelem is. A felpörgött világban az egyik nagy ellenfelünk az idő. A türelem gyakorlása sokak számára a legnehezebb kihívás lehet. Várj, várakozz türelemmel. A változások nem azonnal mutatják meg eredeti céljukat, okukat, és ha számos kérdés merül fel benned, amire egyelőre nincsenek válaszok, te csak türelmesen várj. Mindenre megérkezik a válasz, méghozzá a kellő időben.

Tartozz azok közé, akik az empátiát gyakorolják. Az agyadon átfuthatnak gondolatok, hogy mások nem helyesen viselkednek, de nem a te feladatod felettük ítélkezni. Próbáld az embereket megérteni. Mielőtt ilyen vagy olyan véleményt alkotnál, gondod bele magad a helyükbe. Talán máshogy nézel majd rájuk. Tanúsíts empátiát.

Légy békében mindenkivel. Elsősorban magaddal kell kezdened. Amíg saját magaddal hadban állsz, úgy másokkal is küzdeni fogsz, és úgy érzed, hogy a világ is ellened működik. A világ tele van gyűlölettel, haraggal, háborúval. Te legyél az, aki a béke nagyköveteként élsz. Nem állsz senki oldalára, mert te a békét és vele együtt a nyugalmat választod. Ne csak azért válaszd a békét, hogy te biztonságban maradj, hanem azért is, hogy a környezetedben is letegyék végre a fegyvert. Ne tarts senkit fel az útjában, és azt se engedd, hogy téged feltartóztassanak.

Legyél az emberek felé bizalommal. Higgy bennük, hogy eredendően jók és ha nem is annak megfelelően viselkednek, akkor is bízz. Viselkedésének biztosan van oka és magyarázata. Nem feltétlenül neked kell ezt kideríteni, mint ahogy megváltoztatni sem, de bízz abban, hogy nem mindenki ilyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)