Jump to content

Magad is tudod segíteni önmagad, kopogtass!

2020. 07. 09. 19:00

Találnunk kell valamilyen megoldást vagy technikát arra, hogy minél hatékonyabban el tudjuk engedni a bennünk felgyűlő feszültséget. Más és más módszerek lehetnek hatékonyak.

A jóga, a meditáció, egy pihentető otthoni lazítás, zenehallgatás, a hobbiban való elmerülés, a sport, igazából bármi hatékony lehet arra nézve, hogy megszabaduljunk a stressztől. Az érzelmi felszabadulás technikája nem új, mégis kevesebben ismerik. A röviden csak EFT-ként nevezett módszer amilyen egyszerű, olyan hatékony lehet, amellyel saját magunkat tudjuk segíteni.

Ez az önsegítő módszer azt jelenti, hogy a test meridiánpontjait végig kell kopogtatni, amely által a negatív energia távozik a testből.

Érzelmeink és gondolataink befolyásolják azt, hogy érezzük magunkat. Pozitív és negatív energiák érnek, cikáznak testünkben, amelyek befolyásolják az egész szervezetünket. A stressz útját állja a test öngyógyító folyamatának, de az EFT-vel felszabadítható válik a jó energiák útja, a negatívoktól pedig megszabadulhatunk. Azt is jelenti, hogy a kopogtatással nemcsak a negatív energiától, de a káros gondolatoktól is megszabadulhatunk.

Az érzelmi felszabadulás technikájáról kutatások is bebizonyították, hogy az agyi idegpályákat a kopogtatásos módszerrel át lehet írni, amely által jobbá válik a közérzetünk, a mentális egészségünk és sokkal rózsásabbnak ítélhetjük meg azt, amit korábban olyan borúsnak láttunk.

Az EFT alkalmazásához nincs szükség eszközökre, és könnyen a napi rutinunkba illeszthetjük. Szükséges magunkra figyelni. Amikor feszültség gyűlik fel bennünk, akkor érdemes behatárolni, hogy egy 10-es skálán milyennek ítéljük meg a jelenlegi helyzetet. Rá kell hangolódni önmagunkra és arra, hogy mi az, ami a feszültséget váltja ki belőlünk. Hangosan meg kell fogalmaznunk a jelenlegi problémánkat, majd egy pozitív megerősítéssel biztatni szükséges magunkat és a karate pont háromszori kopogtatásával indítjuk el az EFT-módszert.

Igen, ez még bonyolultnak tűnik, de az alábbi videó utasítását követve, és rendszeresen gyakorolva beépülhet a mindennapjainkba, amely lényegében néhány percet vesz igénybe. Jótékony hatását csak élvezni szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=C0Udj7oqYzI)