Jump to content

Elvonulás, csend, nyugalom - természetes igény

2020. 08. 17. 19:00

Sokfélék lehetünk mi emberek. Van, aki szeret elvonulni másoktól és magányos farkasként érzi jól magát, míg van, aki a pörgést, nyüzsgést élvezi!

Még sincs azzal semmi baj, ha a nyüzsgést kedvelő emberek csendre és nyugalomra vágynak. Ne ijedj meg, ha ezt tapasztalod magadon. Teljesen rendjén van az, ha néha így érzed. Aki szereti a társaságot, talán kevésbé élvezi azt, ha egyedül kell lennie. Ezért is félelmetes tapasztalás lehet az, ha mégis eluralkodik bennünk az elvonulás érzése. Mindenki életében adódnak nehézségek, ám sokszor olyan váratlanul és intenzíven érkeznek, hogy arra nincs idő felkészülni. Ha pedig mind emellé még az is társul, hogy a nehézségek éppen egy olyan szakaszunkban találnak meg, amikor fizikai erőnk is épp hanyatlik, lelkileg sem vagyunk magaslaton, akkor még sokkal nehezebben oldjuk meg a problémáinkat. Ilyen szakaszunkban a legkisebb nehézségek olyan viselkedést válthatnak ki belőlünk, amely reakcióra mi magunk sem számítunk és elszégyelljük magunkat. Intő jel arra nézve, hogy erőnk és türelmünk véges. Nemcsak rosszul reagálhatunk, de másokat is megsérthetünk. Ideje lenne feltöltődni. Többfélét jelenthet ez. Találjuk meg újból a hobbinkat, ami lenyugtat, eltereli a figyelmünket, örömet okoz. Vonuljunk el egy csendes, mindenkitől elzárt helyiségbe, és még a családtagjainkat is kérjük meg, hogy hagyjanak kicsit egyedül, nyugalomban. Erre van szükséged, ha…

…ha minden kiborít

A már fentebb is említett, apróságokon való indokolatlan kiborulás csak látszólag indokolatlan, hiszen elfogyott az energia. Add meg magadnak a pihenés, a nyugalom lehetőségét. Nyugodtan mondhatsz nemet. Figyelj magadra, a tested jelzéseire.

…ha már a szeretteiddel sem beszélsz szépen

Azt bántjuk, aki a legjobban szeret. Mivel a családtagjaink még egy háztartásban is élnek velünk, így van, hogy minden negatív érzés és viselkedés őket is érinti. Te is emelkedett hangnemben beszélsz a családtagokkal? Ideje elvonulni és nyugalomba helyezni a testedet és a szellemedet is.

….ha embereket sem szeretnél látni

A munkahelyen, a közlekedés során, bevásárláskor, mindenhol embertársaink vesznek körbe. De ha már nem bírod elviselni a nyüzsgést körülötted, akkor higgadj le otthon vagy a természet egy eldugott, csendes zugában, ahol feltöltődhetsz.

…ha az evésben vezeted le a frusztrációdat

Míg van, aki a sport által szabadul meg a felgyülemlett stressztől, addig más az evésbe fojtja ugyanezt. Se a kilóknak, se az egészségnek nem kedvez. Ha ismertős számodra ez a fajta stresszoldás, akkor sürgősen keress más elfoglaltságot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)