Jump to content

A lelki betegség látható és láthatatlan jelei

2020. 08. 20. 19:00

Az erős emberek is meg tudnak hajlani a nehézségek hatására. Még ha tartani is próbálják magukat, vannak jelek, amelyek a lélek gyengülését mutatják.

A lelki gyengülés jelei nem mindig olyan látványosak, hogy a külvilág is észrevenné. Aki azonban elég jól ismeri magát, az talán beismeri azt, hogy fél.

Félelem

A félelem szükséges ahhoz, hogy felkészülhessünk bizonyos helyzetekre és a testünk azonnal reagálni tudjon. Félni azonban nem jó. A rövid ideig tartó félelem is megkínozhatja a lelket, de ha tartósabban fennáll, akkor kínzóvá válik. Ha naponta megéljük a félelmet, az elbizonytalanít. Amikor a félelem eluralkodik felettünk, akkor az elmét is annyira károsan éri az állandó rettegés, hogy előbb vagy utóbb fizikailag is megnyilvánul az. Minél jobban próbáljuk azt rejteni mások elől, annál nagyobb és mélyebb sebeket ejt. Ezért kell segítséget kérni, vagy szembenézni a problémákkal.

Hitetlenség

Mindenki hisz valamiben, de ha annyira kiszalad a lábunk alól a talaj, akkor hitevesztetté válhatunk. A legnehezebb időkben pedig a hitünk adhat erőt. Ha ez nincs meg, akkor a félelem túlnő rajtunk. A problémánk gyökerét kell megkeresni és kapaszkodót találni a megoldáshoz. Ezzel a hitünket is visszanyerhetjük és felülkerekedhetünk a nehézségeken.

Elhanyagoltság

Nemcsak belső jelei lehetnek annak, hogy a lelkünk megbetegedett. A fizikai betegségeken kívül abban is megnyilvánulhat, hogy elhagyjuk magunkat. Ez azt is jelenti, hogy magunkat minden másnak alárendeljük és nem foglalkozunk a megjelenésünkkel. Márpedig, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a lelkünk is képes gyógyulni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)