Jump to content

Irány a szabadság, bele a természetbe!

2020. 09. 09. 19:00

Ha valami nagy bánat nyomja a szívünket, akkor beszélünk róla, de emellett még szóba jöhet a természetben tett séta is, mint gyógyító módszer.

El is hagyhatjuk magunkat és ki sem bújhatunk fészkünkből, de attól meg sem oldódik a probléma és a lelkünk sem válik könnyebbé. Sokan rájöttek már arra, hogy – talán az ősi ösztönök hívó szavára – a természetben lenni még a nehézségek idején is jó.

Habár egy növény vagy állat sem oldja meg a problémáinkat, mégis a szabadban lenni jót tesz. Egyedül lenni a természetben azt jelenti, hogy lehetőségünk van magunkba szállni, gondolkodni és a körülöttünk lévő környezetből érkező energiát befogadni.

Annyi felől érkező nyomást kell elviselnünk, mindenhonnan kapjuk a terheket, hogy azokat valamikor le is kell tennünk, ha túl akarunk élni. A legjobb megoldás az, ha akár csak egy sétát teszünk a természetben. Nem mindenre gyógyír, de a lélek kissé felszabadul. Most ennél is tovább megyünk, ugyanis egyenesen túrázásra motiválunk. Méghozzá igazi nomád, hátizsákos verzióra.

Természetes önterápia

Túrázni mindenkinek szabad, és ha csak egy egynapos kirándulást tervezünk, az nem kerül sokba. Túrázni több napon keresztül is lehetséges, így akkor már a szállás és az étkezés költsége is felmerül, valamint a felszerelés beszerzése is, egy külföldi kivitelezés a kijutás költségével növeli meg az összeget. Mégis ez egy spórolós és a természethez, önmagunkhoz visszatalálós megoldás lehet. Abban az időszakban járunk, amikor a koronavírus első hullámát már megéltünk, magunk mögött tudhatjuk, de a következő már kilátásban van. A szociális távolságtartásra szólítanak fel, de még nem rendeltek el karantént. Az idő is engedi, így a nyárias őszi időszakot érdemes kihasználni kirándulásokra. Hétvégi kikapcsolódásként kiszabadulhatunk otthonunkból a természetbe és akár teljesen puritán módon is élhetünk ez idő alatt.

Ez azt jelenti, hogy az étel készítéséhez, melegítéséhez tüzet kell gyújtani, ami fagyűjtéssel kezdődik. A tisztálkodást is az erdőben, vízparton kell megoldani, mint ahogy az alvást is sátorban, hálózsákban. Ha teljesen letisztult és természetes formájában vágyunk a természet közelségére, akkor érdemes még az okostelefont is mellőzni. Otthon hagyni talán nem érdemes, mert azért valljuk be őszintén, a GPS, a térkép és akár segélyhívás szempontjából is hasznos lehet. Azonban, ha csak ezekre hagyatkozunk telefonhasználat során, akkor egyesülhetünk igazán a természettel. Márpedig sok esetben tényleg jól jön a telefon segítsége, de az igazi töltődéshez nem kell semmi. Csak a természet és mi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)