Jump to content

A tavaszi öltözeted így gondold át!

2024. 03. 31. 19:00

Tavasz van és ez azt is magában hordozza, hogy reggelente bizony még csípős lehet a levegő, napközben pedig egyre több rétegtől szabadulhatunk meg. Ebben az időben tudni kell öltözni.

A szeszélyes tavasz. Ezzel a jelzővel is szokták illetni ezt az évszakot. Már nagyon vártuk és most már benne is vagyunk, de ez azt is jelenti, hogy az öltözködésben is erre kell koncentrálni.

Bizony, a kabát is elfér. Csakhogy napközben a vastagabb kabát már inkább nyűg, mint fontos kellék. Éppen ezért tavasszal inkább viselj ballonkabátot, mert könnyen aláöltözhetsz, de ha úgy gondolod, hogy az már sok, akkor sem túl nagy súlyt cipelned.

A csizma ugyan téli időjáráshoz mért lábbeli, de a vékonyabb és vízálló darabok például tavasszal is nagy szolgálatot tehetnek. Még jó eséllyel nem fog belesülni a lábad, de áldani fogod, ha esős napon szárazon tartja a lábaidat.

Ha nem is csizmában gondolkodsz, ideje bejáratni a lazább, könnyebb cipőket, amelyeket érdemes újból bejáratni akkor is, ha már régebbi darabok és akkor is, ha vadonatújak. Tavasszal több kedvünk van a sétára, a mozgásra és ideje a lábaidat is hozzászoktatni a könnyebb cipőkhöz.

Vannak olyan tavaszi napok, amikor már a reggelek sem hűvösek. Gyors reggeli tájékozódás után eldöntheted, hogy milyen időre lehet számítani. Ha már akkor sem fázol, akkor lehet, hogy egy kardigán vagy egy mellény elegendő. Sőt ezek lehet kitartanak rajtad akár egész nap és elegendő védelmet, meleget biztosítanak neked.

A ballonkabát vagy mellény alá nyugodtan vegyél pulcsit. Magasnyakú, kötött. Bármilyen lehet, ami tetszik és akár ingre, pólóra is felveheted, így biztosítod magadnak a több réteget.

Már ruhába is bújhatsz, de azt még csak úgy, natúrban nem érdemes hordani. Ezért válasz olyan darabokat, amely leggingsszel vagy akár farmerral is jól mutat. Így nemcsak nőies, de a változékony időjáráshoz mérten leszel az.

Amire tavasszal érdemes odafigyelni, hogy rétegesen öltözködj. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy komfortosan érezd magad reggel és napközben egyáltalán.

Ahogy éled a természet, mi is úgy vágyunk színekre, így bátran nyúlj olyan ruhadarabjaidhoz, amelye színesebbek, mintásabbak.

Előkerülhetnek a kalapok, sapkák, na és a napszemüveg, mint fontos nap elleni védelmi eszközök.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)