Jump to content

Unalmasnak tűnhet, de csináld másképp!

2024. 10. 20. 19:00

A hidegebb hónapok a természet lecsendesedéséhez vezet és a hideg, valamint a sötétebb időszak minket is a lecsendesedésre csábít. Ám az is tud unalmas és egyhangú lenni.

Tud, de nem muszáj, hogy folyamatosan unalmas legyen. A karácsonyi időszak ugyan sokakat lázban tart, de addig meg még bőven van idő. Ha nem akarod, hogy az ősz hátralévő ideje unalmasan teljen, akkor iktass be néhány remek programot.

Kirándulás, amikor csak lehet

Nem kell messzire utazni, hogy szépet láss. Akár a közvetlen környezetedben is találhatsz olyan helyet, amely bármikor meg tud gyönyörködtetni. Ha pedig kedved támad, akkor pattanj biciklire vagy ülj be az autóba és a belföldi szépségeket látogasd meg. Legyél minél többet a szabadban.

Kezdd el!

Habár még távolabb van a karácsony, de ha unalmas egy nap, akkor kerekedjetek fel és csavarogjatok. Mindezt tegyétek tudatosan és figyeljétek az akciókat. Ki tudja, lehet egy ilyen kiruccanás alkalmával találtok rá a megfelelő karácsonyi ajándékra. Járjatok nyitott szemmel.

Nosztalgiázz

Keress elő régi fotókat, videókat. Üljetek össze a családdal, barátokkal és kicsit révedjetek el a múltban. Ha van olyan szeretted, aki már nincs veled és a múlt idézése nem tép fel nagyon fájó sebeket, akkor nézegessétek közösen. Idézzetek fel emlékeket, sztorikat.

Baráti kör

Nosztalgiázni, kirándulni nemcsak a családdal lehet, hanem a barátokkal is. Úgyhogy hajrá! Minél több időt töltsetek együtt. A meghitt beszélgetések, vagy a közös süt-főzés-evés legalább olyan jó hangulatot teremthet. Éljetek a lehetőséggel!

Tervezz!

Ha a karácsony még messze van, akkor a nyaralásra fokozottan igaz ez, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnál már most ábrándozni. Üljön össze a család és dobjátok be az ötletet. Ha megvan az úti cél, akkor már kezdjetek el a szálláshelyek között kutakodni.

Kertészkedj!

Legyél hasznos magad és a kerted számára is. Még mindig van mit tenni a kertben, ráadásul remek testmozgás és stresszt levezető program.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)