Jump to content

Jelek, hogy nem lesz abból semmi sem

2020. 01. 15. 19:00

Sok mindenre képes az ember annak érdekében, hogy a szerelem rátaláljon. Ha van konkrét kiszemelt személy, akkor igyekszünk figyelmét és kegyét is elnyerni.

Lehet abból életünk végéig tartó szerelem, de benne van annak az esélye is, hogy a szerelem, a szimpátia egyoldalú, csak részünkről meglévő. Kénytelenek vagyunk egy idő után tudomásul venni, hogy ami nem megy, azt nem szabad erőltetni. Más után kell nézni, ki kell annak fájdalmát heverni, hogy érzelmünk nem talált célba.

Ugyanezt kell alkalmazni az online társkereső felületeken is. Csakhogy a valódi találkozás során sokkal jobban lehet érzékelni, hogy a másik fél hogyan viszonyul hozzánk. Ez az interneten keresztül ingoványba terelhet.

A tapasztaltabbak már tudják, hogy mire kell figyelniük, milyen apró jelek utalhatnak arra, hogy felesleges az ismerkedés kezdeti stádiumába is belemenni, és melyik az a társalgás, amelytől akár a randevúig is eljuthatunk.

Az internet egy olyan virtuális álruhát ad az emberre, amelyet sokan ki is használnak. Ezalatt azt kell érteni, hogy nem minden és nem mindenki az, mint aminek látszik. Egy profilkép lehet egy vadidegen fotója, és még csak az sem biztos, hogy ahhoz a nemhez tartozik, mint amit ír magáról. Sokan lelik abban örömüket, hogy szédíthetnek másokat, és vannak, akik inkognitóban, a párjuk tudta nélkül keresnek máshol is partnert.

A valódi párkeresőként online társkeresőkre regisztrált felhasználók számára pontosan emiatt még nehezebb megtalálni a számukra értékes embereket. A legtöbben eleinte a felületet vagy az internet más módját használják a kommunikációra. A fotók és a magukról leírtak alapján szortírozzuk azt, hogy ki a szimpatikus, ki nem. A mai világban már nem meglepő, ha a kommunikációt a nő kezdeményezi. Vannak férfiak, akik ezt díjazzák is. Ám, ha nem válaszol az üzenetekre, annak oka van. Innen viszont már meg kell tartani méltóságunkat.

Sokaknak némi bizalomra van szüksége ahhoz, hogy megadják telefonszámukat, a telefonon történő további ismerkedésre. De még az ott lefolytatott kellemes beszélgetés sem jelenti azt, hogy lesz belőle valami. A személyes találkozás más sokkal döntőbb lehet. Csakhogy, még az így megejtett randevú, amelyik se kínos, se kényelmetlen nem volt, nem biztos, hogy teljes sikerű. Ha a találkozás után nem keres a férfi, akkor szinte biztos, hogy a kellemes beszélgetés sem volt számára meggyőző, nem akar tőlünk semmit sem.

Ahányan vagyunk, annyi félék. A férfiak az erősebb nem, ám nem mindegyikük bátor, vagy épp biztonsági játékos. Ha egy férfi úgy hív el randevúra, hogy a háttérben ott figyelnek a barátok, akkor vagy azt jelenti, hogy egyedül nem volt mersze megtenni ezt a lépést, vagy az jöhet szóba, hogy alibiként ott vannak a barátok, akik kimentik a kényelmetlen helyzetből, ha kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)