Jump to content

Erdő Péter nyitotta meg a XXII. Szent István Könyvhetet

2014. 05. 12. 11:55

Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat fővédője nyitotta meg a budapesti Ferenciek terén hétfőtől szombatig tartó XXII. Szent István Könyvhetet. Beszédében a bíboros úgy fogalmazott: "kívánom minden kedves olvasónak, hogy a lélek és a szellem épülésére szolgáló könyvek által a szeretetben elmélyüljön, a hitben megerősödjön". Rózsa Huba, a Szent István Társulat alelnöke közölte: a Szent István Könyvhét a keresztény kiadók legrangosabb bemutatkozása. Idén 25 pavilonban 33 kiadó várja az érdeklődőket, a fővároson kívül egyebek mellett Kecskemétről, Szegedről, Debrecenből, Pannonhalmáról, a Délvidékről és Erdélyből.

Sarbak Gábor, a Szent István Társulat elnöke kiemelte a II. János Pál című kötetet Michael Hasemann és Arturo Mari tollából, amely egyebek mellett arra mutat rá, hogy "a pápa a világtörténelem óriása volt, élete és műve mindannyiunkat megváltoztatott".

Szólt ezenkívül Kovács Gergely Vég nélkül - Szentté avatások régen és ma című munkájáról, ami "igazi ritkaság", amely a katolikus egyház "egyik természetes, illetve természetfeletti életmegnyilvánulásával, a boldogokkal és a szentekkel", továbbá tiszteletükkel, azaz a szenttéavatási eljárás bemutatásával foglalkozik.

Kiemelte még Móricz Zsigmond A nyáj és pásztora című novellagyűjteményét, valamint a Pió atya világa című sorozat harmadik részét, amely a róla szóló visszaemlékezéseket gyűjtötte egybe. Kitért továbbá Érszegi Márk Aurél Pápa - Szentszék - Vatikán című munkájára is, amely többek között azt válaszolja meg, hogy van-e a pápának munkaköri leírása, hogyan kell megszólítani a Szentatyát, illetve milyen a Római Kúria felépítése.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:lelkielet.hu/MTI